Pui cu alune

de Brindusa in Pui, 14 Apr 2010 | 1712 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui (cca 600 g), taiat mic
  • 1 ceapa rosie, taiata mic
  • 4 fire ceapa verde
  • 3 catei de usturoi, taiati mic
  • 3- 4 cm ghimbir taiat mic
  • 100 g alune, prajite in putin ulei
  • 5 linguri ulei
  • 3 - 4 linguri sos de soia (in loc de sare)
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu alune:

Incalzeste foarte bine un wok (tigaie mare) , adauga uleiul si incalzeste-l. Pune puiul si amesteca continuu, la foc mare, pana ce capata o culoare aurie (sa nu se arda). Adauga ceapa rosie, usturoiul si ghimbirul. Amesteca si gateste 3-4 minute. Adauga 3 fire de ceapa verde, taiate mic si mai amesteca 2 minute. Daca ti se pare ca sosul se arde, pune cate putina apa. Pune sosul de soia si alunele si mai lasa pana ce puiul e facut. Cand servesti, presara ceapa verde.

Serveste cu taietei sau orez.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu alune" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (11)

Brindusa

Brindusa 1

14.04.2010, 23:12

mihaela, curajul vine... mancand La inceput pune doar cateva alune, ca sa vezi cum e. Si daca nu-ti place, asta e! Alta data nu mai faci.

Brindusa

Brindusa 1

14.04.2010, 23:14

Ana, cu unt de arahide e putin mai diferit, pentru ca nu mai e textura crocanta data de alunele intregi. Sunt sigura ca si al tau a fost foarte bun.

dicarmencitta1957

dicarmencitta1957 1

15.04.2010, 23:20

Prezentarea este de nota 10 cu felicitari.Am mancat la o prietena si tare mi-a placut.Tot am zis ca o sa fac,dar acum vazandu-l chiar o sa fac si eu.Felicitari.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!