Pui cu ananas- mancare chinezeasca

de Oana in Pui, 6 Ian 2010 | 19406 vizualizari

 

Aveam o pofta de nedescris :), am cautat retete si am gasit o varianta suuuper usor de facut si extrem de delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui
  • 1 cutie de ananas, cubulete
  • 6 linguri sos de soia
  • 3 linguri sos dulce-picant
  • faina sau amidon
  • 1 lingurita praf de ghimbir
  • 1/2 lingurita praf de usturoi
  • 3 linguri ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu ananas- mancare chinezeasca:

Puiul se taie fasiute (eu am avut pulpe de pui), apoi se pune intr-un castron impreuna cu 3 linguri sos de soia si se lasa la rece jumatate de ora.


Se scoate apoi puiul si se trece prin faina sau amidon, fiecare cum prefera. Se incinge uleiul in tigaie sau wok, apoi se prajeste puiul pe ambele parti. Se scoate si se tine la cald. In uleiul din tigaie se pun cubuletele de ananas si se lasa pana se inmoaie putin. Se adauga zeama de la compotul de ananas, cele 3 linguri de soia ramase si sosul dulce-picant. Se adauga praful de usturoi si ghimbir. Condimentele si sosurile se pun dupa gust, in functie de cat de picant vreti sa fie.


Se adauga apoi puiul in sosul de ananas si se mai fierbe putin, sa se imbine aromele si sa se ingroase sosul. Daca nu se leaga, se poate adauga o lingurita de amidon.


Se serveste alaturi de orez. Eu am facut un orez cu porumb (orezul fiert in apa cu sare, apoi scursa apa, am pus o feliuta de unt si vreo 3 linguri de porumb din conserva).



Sursa

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu ananas- mancare chinezeasca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 27 %
299.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

cccris 1

15.02.2010, 19:38

asta o sa o fac si eu curind.

Oana 1

16.02.2010, 11:29

Spor la treaba, Cris, e tare bun

elena1988 1

10.02.2011, 16:30

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Rata cu portocale
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura frantuzeasca

de Rocsi 9

la 11:06

Mini penne cu salsa de busuioc si fulgi de migdale

ieri la 23:27

Desert prajitura cu dovleac si ciocolata neagra

de oanapl 5

ieri la 23:06

Somon pe pat de legume la cuptor

de oanapl 5

ieri la 22:59

Paste carbonara cu sos de smantana

de oanapl 5

ieri la 22:48

RETETA RECOMANDATA
Ciulama de pui cu ciuperci si smantana