Pipote cu ciuperci si sos de vin rosu

de onuta in Pui, 3 Iul 2010 | 4821 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g pipote si ciuperci
  • 2 legaturi usturoi verde
  • 3 legaturi ceapa verde
  • 250 ml vin rosu
  • 1 ardei gras
  • 2 rosii potrivite
  • 500g ciuperci feliate
  • un virf de cutit piper cu usturoi (amestec)
  • un virf de cuti sare
  • 100ml ulei de masline
  • 400g rosii in suc propriu
  • 200ml apa

 

Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pipote cu ciuperci si sos de vin rosu:

Se pun pipotele cu inimile la fiert 15 min intr-o cratita cu apa,in timp ce acestea fierb se pregateste sosul dupa cum urmeaza:se toaca ceapa, usturoiul marunt si se calesc in uleiul de masline in timp ce acestea suntaproape gata se adauga ardeiul gras tocat marunt,ciupercile,rosiile se lasa la foc mic acoperite timp de 5 min dupa care se adauga vinul sarea si piperul si apa (eu de regula pun apa de la pipotedupa ce au fost fierte) se adauga pipotele si inimile fierte si se dau la foc mic circa 30 min.PS se pot servii atit calde cit si reci cu mamaliguta si ardei iute POFTA BUNA

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pipote cu ciuperci si sos de vin rosu" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Blender Profesional Versa

- 360 lei
1799.99 lei
1439.99 lei

COMENTARII (14)

onuta 1

23.07.2010, 00:19

mena iti multumesc mult, si alta data cu mare drag esti invitata.

onuta 1

23.07.2010, 00:21

rivka, a fost buna dar mai fac..si te voi invita cu siguranta.

nadina73 1

19.08.2010, 23:35

cum de mi-a scapat reteta asta?ciuperci si nu am vazut?5f

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Rulou de pui servit cu galette de cartofi si mousse de ciuperci