Pui cu cartofi si rosii cherry

de LeBlogPiquant in Pui, 12 Noi 2010 | 6721 vizualizari

 

Aseara am facut o reteta a lui Jamie Oliver (I love that guy!) - pui cu cartofi si rosii cherry la cuptor, si rezultatul a fost absolut genial - this one is definitely going in my Top10 recipes ever! E facuta la cuptor, cu ulei aromat de oregano, care ii da o savoare nemaipomenita - trebuie neaparat sa incercati!

 

INGREDIENTE

  • 7 cartofi
  • 400g rosii cherry
  • 6 ciocanele pui
  • oregano proaspat
  • 5 linguri ulei de masline
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • sare si piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu cartofi si rosii cherry:

Am pus la fiert vreo 7 cartofi (eram foarte flamanzi) curatati de coaja, intregi. Am spalat rosiutele - o caserola de rosii cherry de la Mega, care avea cam 400g, si le-am facut care o crestatura cu cutitul la polul (cum altfel sa ma exprim?) opus coditei. Dupa 15 minute, am pus si rosiile in oala in care fierbeau cartofii, am acoperit-o, si am mai lasat un minut pe foc. Apoi am turnat totul intr-o strecuratoare.

Tot in timp ce fierbeau cartofii, am pus 6 ciocanele de pui la prajit in 3 linguri de ulei, la foc mediu, si le-am rumenit pe fiecare parte cate 7-8 minute, cat sa fie aproape patrunse...si am zdrobit o mana de oregano cu un praf de sare in mojar - trebuie neaparat sa folositi oregano proaspat, aici e toata smecheria!

Apoi am adaugat peste oregano-ul zdrobit 5 linguri de ulei de masline, o lingura de zeama de lamaie, inca niste sare si piper. A iesit un ulei aromat cu un miros divin. Yumm!

Dupa ce cartofii si rosiile s-au racorit un pic, am decojit rosiile si am rupt cu mana cartofii in bucatele (i-ati putea taia, dar asa e mai rustic, si se fac mai crocanti)

In sfarsit, the final step: asamblarea: am turnat rosiile, cartofii si uleiul aromat in tigaia cu puiul, si am stins focul.

Transferati toata sandramaua intr-o tava, mai presarati cateva frunze de oregano, si bagati la cuptor, la foc potrivit, pentru jumatate de ora.

Dupa jumatate de ora, puiul e fraged, rosiile deshidratate, cu o dulceata minunata, iar cartofii sunt aurii si crocanti...  Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu cartofi si rosii cherry" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

Rocsi 1

12.11.2010, 15:05

arata intr-un mare fel..corina sa nu papi tot sa lasi si mie

LeBlogPiquant 1

12.11.2010, 15:42

nu., nu e destul pentru toata luema
Sa stiti ca a fost MI-NU-NAT!
trebuie neaparat sa incercati

Laly 1

12.11.2010, 22:32

Atunci vreau si eu daca mai ai

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu iaurt și vișine: Desert rapid și savuros

pe 12.07 la 17:24

Vinete umplute cu legume și brânzeturi - Rețeta gustoasă de vară

pe 12.07 la 16:17

Pulpe de pui cu rosii si usturoi, in sos de vin - Reteta gustoasa la cuptor

de laura_n 7

pe 12.07 la 15:14

Dulceață de cireșe cu ghimbir și anason - Rețeta delicioasă și aromată

pe 12.07 la 11:50

Supa crema de mazare - Reteta simpla si delicioasa

pe 11.07 la 16:29

TOP
utilizatori

vasimur

1170 puncte

Constelatialeu

1104 puncte

Caty

825 puncte

Rocsi

255 puncte

Lau

Lau 9

197 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pui cu legume la punga