Pui cu ciuperci

de alice_ciobanu in Pui, 26 Oct 2012 | 1160 vizualizari

 

Ieri am pregatit reteta asta de pui cu ciuperci, citind-o din carticica lui Bacalbasa, Dictatura gastronomica. Cum mi s-a parut cartea? rasfoind-o e ok... analizand-o e utila... preparand dupa indicatiile date... desavarsita

 

INGREDIENTE

  • 800 gr carne de pui,
  • ulei de floarea soarelui
  • 2 lingurite faina
  • o ceapa
  • vreo 12 ciuperci champignon... maricele
  • un morcov
  • un pastarnac
  • o bucatica de telina
  • patrunjel frunze
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu ciuperci:

Puneti carnea de pui la fiert cu putina sare si spumuiti. Adaugati apoi morcovul, telina si pastarnacul. Lasati la fiert la foc domol, vreo 20 de minute. Cand e aproape fiarta, nu flescaita, scoateti carnea de pui si taiati-o in bucati potrivite, fara os.


Intr-o cratita puneti un litru de apa la fiert. Cand atinge punctul de fierbere si incepe a clocoti aruncati ciupercile taiate felii si lasati-le in clocot vreo 7 minute. Scurgeti-le de apa si puneti-le intr-o tigaie cu ulei incins, in care ati calit ceapa tocata marunt. Amestecati si lasati sa se patrunda usor, nu mai mult de 4-5 minute. Carnea de pui o rumeniti pe toate partile in trei linguri de ulei.


Intr-o cratita curata puneti o lingura de ulei si doua lingurite de faina si amestecati repejor. Turnati in fir subtire supa in care a fiert carnea si amestecati continuu. Puneti peste ciupercile, carnea de pui, adaugati supa de carne cat sa le cuprinda, reduceti focul si lasati la fiert molcom cam jumatate de ora, pana scade lichidul si devine un sos.


Scoateti pe farfurii calde, presarati patrunjel proaspat tocat si serviti.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

merisor 1

26.10.2012, 14:19

Tare imi place si mancarea si prezentarea!

diaconta 1

26.10.2012, 22:10

buna reteta ,interesanta sursa de inspiratie

Mihaela11_jo 1

27.10.2012, 23:33

Delicios

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Piept de pui cu ciuperci gratinat