Pui cu ciuperci

de alice_ciobanu in Pui, 26 Oct 2012 | 3187 vizualizari

 

Ieri am pregatit reteta asta de pui cu ciuperci, citind-o din carticica lui Bacalbasa, Dictatura gastronomica. Cum mi s-a parut cartea? rasfoind-o e ok... analizand-o e utila... preparand dupa indicatiile date... desavarsita

 

INGREDIENTE

  • 800 gr carne de pui,
  • ulei de floarea soarelui
  • 2 lingurite faina
  • o ceapa
  • vreo 12 ciuperci champignon... maricele
  • un morcov
  • un pastarnac
  • o bucatica de telina
  • patrunjel frunze
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu ciuperci:

Puneti carnea de pui la fiert cu putina sare si spumuiti. Adaugati apoi morcovul, telina si pastarnacul. Lasati la fiert la foc domol, vreo 20 de minute. Cand e aproape fiarta, nu flescaita, scoateti carnea de pui si taiati-o in bucati potrivite, fara os.

Intr-o cratita puneti un litru de apa la fiert. Cand atinge punctul de fierbere si incepe a clocoti aruncati ciupercile taiate felii si lasati-le in clocot vreo 7 minute. Scurgeti-le de apa si puneti-le intr-o tigaie cu ulei incins, in care ati calit ceapa tocata marunt. Amestecati si lasati sa se patrunda usor, nu mai  mult de 4-5 minute. Carnea de pui o rumeniti pe toate partile in trei linguri de ulei.

Intr-o cratita curata puneti o lingura de ulei si doua lingurite de faina si amestecati repejor. Turnati in fir subtire supa in care a fiert carnea si amestecati continuu. Puneti peste ciupercile, carnea de pui, adaugati supa de carne cat sa le cuprinda, reduceti focul si lasati la fiert molcom cam jumatate de ora, pana scade lichidul si devine un sos.

Scoateti pe farfurii calde, presarati patrunjel proaspat tocat si serviti.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Merisor 1

26.10.2012, 14:19

Tare imi place si mancarea si prezentarea!

diaconta 1

26.10.2012, 22:10

buna reteta ,interesanta sursa de inspiratie

Mihaela11_jo 1

27.10.2012, 23:33

Delicios

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pui cu ciuperci si paste