Pui cu ciuperci in sos de smantana

de laura_n in Pui, 14 Iun 2013 | 21070 vizualizari

 

Delicios...si o idee buna de pranz!

 

INGREDIENTE

  • o bucatica piept pui (aprox 200-300 gr)
  • o caserola ciuperci pleurotus (aprox 500 gr)
  • 300 gr smantana (eu am folositcu continut mai scazut de grasime)
  • 4-5 catei usturoi
  • oregano
  • sare
  • 3 lg ulei masline
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu ciuperci in sos de smantana:

Pieptul l-am spalat si l-am taiat cubulete. Ciupercile le-am spalat si le-am lasat un pic la scurs, dupa care le-am tocat grosier.

Usturoiul l-am curatat si am zdrobit cateii cu un cutit.

Intr-o tigaie, am pus la incins un pic de ulei masline, am aruncat cateii de usturoi si am adaugat pieptul de pui. Am lasat sa se rumeneasca bine, dupa care am adaugat ciupercile taiate. Am presarat un pic de sare si am lasat sa fiarba in zeama care se formeaza de la ciuperci.

Intr-o cana, am pus un pic de ulei masline, oregano si smantana. Am amestecat cu o lingura si am turnat toata compozitia peste ciuperci. 

Am lasat la fiert inca vreo 20min pana cand a scazut zeama si s-a format un sos mai gros. 

Se poate servi cu mamaliguta calda, insa eu nu am mai reusit sa fac.

 

TIPS-URI

1

ingredientele costa aproximativ 16 lei.

2

foarte gustos cu usturoi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu ciuperci in sos de smantana" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Piept de pui la gratar cu sos alb de ciuperci