Pui cu ciuperci la cuptor

de Lia_ in Pui, 7 Mar 2014 | 11194 vizualizari

 

Zilele trecute aprovizionasem cu ciuperci champignon, cu gandul sa prepar o ciulama. Desi reteta aceasta, asa cum a propus-o e-retete.ro era cu ghebe, confirm ca este un preparat bun si in varianta champignon. Pentru mine, mai toate mancarurile care au adaos de vin si sunt scazute la cuptor, imi par bune. Aveam doar piept de pui dezosat, Ioana recomanda pulpe de pui cu os sau aripi. Ar fi fost probabil si mai gustos daca aveam o carne cu os, dar si adaptarea aceasta ne-a placut, eu apreciez cel mai simplu dupa cantitatea de mancare ramasa in farfurie. N-a lasat nimeni, nimic. I-am facut o garnitura din orez basmati simplu, alb, preparat la abur. Am modificat niste cantitati, voi scrie in paranteza.

 

INGREDIENTE

  • 450 g carne de pui: aripi fara varfuri, pulpe (am pus 650 g piept de pui)
  • 450 g ghebe congelate (am pus 500 g champignon)
  • 2 cepe marisoare
  • 1 morcov mic
  • 4-5 catei usturoi
  • 1 lingura cu varf pasta de rosii
  • 1/2 conserva de rosii (de 400 gr)-am pus 1 conserva intreaga
  • 1/4 legatura patrunjel (am pus 1/2)
  • 2 fire cimbru (proaspat sau uscat)
  • 1 lingurita pudra de hribi (optional)-(nu am!)
  • 100 ml vin rosu sec (cand nu am, inlocuiesc cu 3-4 linguri otet balsamic)
  • 2 linguri ulei
  • sare, piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu ciuperci la cuptor:

1. Pregatesti o tava cu pereti mai inalti pentru cuptor. Ar fi bine sa aiba capac.

2. Am spalat carnea cu apa rece, am scurs-o bine de apa, am taiat-o cuburi cam de 2cm latura.

3. Intr-o tigaie larga rumenesti carnea in uleiul incins, amestecand sau scuturand tigaia. Focul sa fie mare. Carnea daca este inghesuita in tigaie, fierbe in suc propriu. Este bine ca tigaia sa fie incapatoare. Presari cu sare si piper, amesteci de cateva ori, dupa care o scoti carnea pe o farfurie. In tigaie ar trebuie sa ramana cam 2 linguri de sos.

4. Inte timp toci ceapa fin cuburi, razi pe razatoare morcovul si le calesti in sosul ramas, dupa ce ai scos carnea.

5. Se adauga ceapa tocata fin si morcovul dat pe razatoarea mica si calesti, pana ceapa e moale. Adaugi usturoiul si mai calesti 1 minut. Adauga pasta de rosii si calesti inca 3 minute.

6. Daca pui ghebe congelate, nu le decongelezi inainte. Eu ciupercile proaspete le-am feliat iar pe cele mari le-am mai dat si in doua. Le pui in tigaie la calit putin timp.

7. Mixezi conserva de rosii pe care o adaugi peste ciuperci. 

8.,Adaugi vinul, rosiile mixate in blender, pudra de hribi, patrunjelul tocat si frunzulitele de cimbru. Aduci totul la fierbere pt 5 minute.

10.Trebuie sa ai un sos consistent, dar totusi usor lichid, fiindca va scadea un pic la cuptor. Adaugi 150 ml apa fierbinte.

11.Condimentezi sosul de ciuperci cu sare si piper dupa gust.

12.Pui carnea intr-o tava cu pereti inalti care merge la cuptor. Torni sosul de ciuperci peste ea si scuturi ca sa se aseze bine. Acoperi tava cu capacul daca are, sau folie de aluminiu etansand cat mai bine, ca sa nu se evapore sosul.

Adnia imi spune ca sa nu mai pun folie, pt. ca este mai sanatos cu hartie de copt, dar hartia nu etanseaza precum folia din aluminiu. Cel mai bine e cu capac.

13.Dai tava la cuptor, la 180C pentru 45 minute (daca ai folosit aripioare) sau 1 ora (daca ai folosit pulpe). Eu am pus piept fara os, puteam sa las mai putin, dar la jumatatea timpului am redus focul si am lasat 45 de minute.

Sa va fie de folos!

TIPS-URI

1

La fel de bine ar fi mers cu o mamaliguta alaturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu ciuperci la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Piept de pui cu ciuperci si smantana, la tigaie