Pui cu ciuperci pleurotus

de mihaelar63 in Pui, 17 Feb 2017 | 659 vizualizari

 

 Am fiert un pui de casa, fara cap, picioare si piept, pentru o supa limpede. Avand asemenea bunatate de carne, m-am gandit ce bine ar merge un papricas cu ciuperci. Bineinteles, constiinta mi-a soptit: multa smantana, faina, prajeala. Am simplificat pregatirea si am ajuns la puiul cu pleurotus. Tot delicios, dar mult mai light. Am cautat cate ceva despre ciupercile pleurotus, doream denumirea stintiifica. Am fost incantata de cate beneficii au pentru sanatate: http://dieta.romedic.ro/aliment/ciuperci-pleurotus.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg pui fiert in supa cu legume, limpede [aripi, spate, cos, maruntaie]
  • 500 gr ciuperci pleurotus
  • 6 cuburi ardei kapia congelat
  • 2 cepe
  • 1 legatura patrunjel verde
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu ciuperci pleurotus:


  1. Puiul fiert, fiind de casa si cu grasime, l-am pus intr-o cratita teflonata si l-am prajit usor pe toate partile.

  2. Am adaugat apa sa-l acopere. Am sarat.

  3. Se spala ciupercile si se taie fasii.

  4. Ceapa se curata, se spala si se toaca marunt.

  5. Adaugati ceapa, cubuletele de ardei si ciupercile.

  6. Fierbeti impreuna cam 10 minute, pana ciupercile incep sa se inmoaie.

  7. Gustati. Sarati daca este nevoie. Piperati.

  8. Serviti puiul cu pleurotus cu multa verdeata tocata.


Pofta buna !!!

 

TIPS-URI

1

Daca doriti, puteti sa puneti si usturoi tocat. Eu am gustat si mi-a placut fara !!!

2

Daca alegeti un pui mai slab, se poate spune ca este chiar o reteta dietetica.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu ciuperci pleurotus" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

Catalina L 1

20.02.2017, 22:09

ce bunatate

mihaelar63 1

20.02.2017, 22:39

Kytz

mihaelar63 1

20.02.2017, 22:39

Multumesc , Catalina

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert - Clafoutis cu cirese
  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Rulou de pui umplut servit cu legume