Pui cu ciuperci urechi de lemn

de ianculubita in Pui, 12 Oct 2015 | 2785 vizualizari

 

Recomand tuturor aceasta reteta,are un gust mai mult decat delicios iar ciupercile dupa hidratare au un aspect incredibil de frumos
Daca aveti curiozitatea,merita sa incercati!

 

INGREDIENTE

  • 6copanele fara os si fara piele(eu am avut pulpe si nu le-am scos nici oasele nici pielea)
  • 1lingura otet de orez
  • 6linguri sos de soia
  • 2linguri amidon
  • 1lingurita zahar brun
  • 1lingurita piper proaspat macinat
  • 1cana cu apa
  • 3catei de usturoi
  • 4fire de ceapa verde
  • 1lingura ulei de masline
  • Garnitura:
  • 1punga cu legume chinezesti
  • 8ciuperci hidratate
  • 1cubulet de unt
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu ciuperci urechi de lemn:

Se pune carnea cubulete intr-o punga impreuna cu amidonul,se scutura punga sa se amestece bine si toata carnea sa fie pudrata cu amidon,se rastoarna intr-un wok cu ulei incins iar dupa ce s-a rumenit se adauga usturoiul taiat,se amesteca repede sa nu se arda apoi imediat apa amestecata cu zahar,otet,sos de soia si se lasa pe foc pana scade;

Dupa ce sosul a scazut,se adauga piper,partea alba de la ceapa,se amesteca iar dupa 1min.se opreste focul si se da deoparte.

Pentru garnitura se pun legumele in tigaie cu unt topit,se adauga 1ceasca cu apa,ciupercile hidratate 30min in apa fierbinte si taiate,se condimenteaza dupa gustul fiecaruia iar dupa ce a scazut se opreste focul.

Se serveste pe farfurie carnea,alaturi legumele iar deasupra sos si frunze de ceapa taiate oblic.

Dupa cum se observa,nu am folosit sare;la final cand se potriveste gustul,se adauga tot sos de soia daca e nevoie

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu ciuperci urechi de lemn" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

ianculubita 1

13.10.2015, 11:42

mihaelar63 1

13.10.2015, 12:16

Sunt grozav de gustoase ciupercile de lemn . Imi place senzatia aceia parca sunt urechiuse de bebelas ))

ianculubita 1

14.10.2015, 15:23

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Aripioare de pui prajite