Pui cu cocos si cartofi cu rozmarin

de papabundetot in Pui, 2 Feb 2014 | 981 vizualizari

 

Pe vremea asta rece de afara m-am gandit ca ar merge o mancare care sa ne incalzeasca,si desi evit in general asocierea de carne cu cartofi,astazi am mai facut o exceptie si am facut niste minunati cartofi la cuptor aromatizati cu dafin si rozmarin,alaturi de cateva pulpe fragede de pui.

 

INGREDIENTE

  • Am folosit pentru carne:
  • 6 pulpe de pui fara piele si os
  • sos soia
  • 1 lingurita garam masala
  • 1/2 lingurita harissa
  • ulei de rapita
  • Pentru cartofi:
  • 15-20 buc cartofi
  • foi dafin
  • rozmarin
  • unt
  • sare
  • ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu cocos si cartofi cu rozmarin:

Puiul: Am spalat si curatat bine pulpele de pui,le-am pus la marinat intr-un castronel cu sos soia,garam masala si harissa,unde le-am lasat aproximativ o ora,dupa care le-am asezat intr-o tava de yena cu tot cu marinata in care au stat si le-am presarat deasupra cu nuca de cocos,am pus putin ulei peste ele apoi le-am dat la cuptor la foc iute 10 min.Am redus dupa10 min puterea focului,am turnat in tava si o canuta de apa si le-am lasat sa se patrunda si sa se rumeneasca frumos.


Cartofii: Am curatat de coaja cartofii,i-am spalat si apoi i-am taiat felii (dar nu pana jos) din loc in loc.I-am asezat intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu unt,am pus in fiecare cartofior cate o bucatica dintr-o foaie de dafin,am presarat peste ei si cateva fire de rozmarin,tumenic pentru culoare, sare si ulei de masline si i-am dat la cuptor 30 min.Dupa acest timp,am scos tava,am intors cartofii si apoi am pus deasupra lor o bucata de hartie de copt inmuiata in apa si stoarsa,pentru a face abur in tava si pentru a inmuia mai usor cartofii.


La sfarsit am servit cartofii copti cu pulpe de pui si o salata de varza acra cu ulei de masline si boia.O mancare minunata pentru un pranz de dumineca in familie!


Pofta mare!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu cocos si cartofi cu rozmarin" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

MotanLaOale 1

02.02.2014, 19:26

Rocsi 1

02.02.2014, 20:18

Pushaa 1

03.02.2014, 19:27

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cartofi cu rozmarin