Pui cu cocos si cartofi cu rozmarin

de papabundetot in Pui, 2 Feb 2014 | 2546 vizualizari

 

Pe vremea asta rece de afara m-am gandit ca ar merge o mancare care sa ne incalzeasca,si desi evit in general asocierea de carne cu cartofi,astazi am mai facut o exceptie si am facut niste minunati cartofi la cuptor aromatizati cu dafin si rozmarin,alaturi de cateva pulpe fragede de pui.

 

INGREDIENTE

  • Am folosit pentru carne:
  • 6 pulpe de pui fara piele si os
  • sos soia
  • 1 lingurita garam masala
  • 1/2 lingurita harissa
  • ulei de rapita
  • Pentru cartofi:
  • 15-20 buc cartofi
  • foi dafin
  • rozmarin
  • unt
  • sare
  • ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu cocos si cartofi cu rozmarin:

Puiul: Am spalat si curatat bine pulpele de pui,le-am pus la marinat intr-un castronel cu sos soia,garam masala si harissa,unde le-am lasat aproximativ o ora,dupa care le-am asezat intr-o tava de yena cu tot cu marinata in care au stat si le-am presarat deasupra cu nuca de cocos,am pus putin ulei peste ele apoi le-am dat la cuptor la foc iute 10 min.Am redus dupa10 min puterea focului,am turnat in tava si o canuta de apa si le-am lasat sa se patrunda si sa se rumeneasca frumos.

Cartofii: Am curatat de coaja cartofii,i-am spalat si apoi i-am taiat felii (dar nu pana jos) din loc in loc.I-am asezat intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu unt,am pus in fiecare cartofior cate o bucatica dintr-o foaie de dafin,am presarat peste ei si cateva fire de rozmarin,tumenic pentru culoare, sare si ulei de masline si i-am dat la cuptor 30 min.Dupa acest timp,am scos tava,am intors cartofii si apoi am pus deasupra lor o bucata de hartie de copt inmuiata in apa si stoarsa,pentru a face abur in tava si pentru a inmuia mai usor cartofii.

La sfarsit am servit cartofii copti cu pulpe de pui si o salata de varza acra cu ulei de masline si boia.O mancare minunata pentru un pranz de dumineca in familie!

Pofta mare!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu cocos si cartofi cu rozmarin" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cartofi cu rozmarin