Pui cu frunze de curry

de Brindusa in Pui, 5 Iun 2010 | 2068 vizualizari

 

In una din vizitele mele prin magazinul meu de suflet, am gasit frunze de curry uscate. Au fost destul de ieftine. Cam 3 lei o punguta ce poate fi folosita de multe ori.

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui, taiat bucatele mici
  • 5 linguri ulei de porumb
  • 1 lingurita Garam Masala
  • 2 lingurite turmeric
  • 7 frunze uscate de curry
  • 3 catei de usturoi, rasi mic
  • 3 cm ghimbir, ras mic
  • 1 ceapa mare, tocata marunt
  • 500 ml apa
  • sare, piper dupa gust
  • 300 g orez basmati
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu frunze de curry:

Inainte de a incepe gatitul, pregateste tot ce ai nevoie taiat, la indemana.


Incalzeste o tigaie mare si pune uleiul in ea.


Adauga ghimbirul si usturoiul in uleiul incins si amesteca putin. Pune Garam Masala si amesteca sa se omogenizeze.


Adauga ceapa si caleste-o la foc mediu pana devine translucida. Adauga frunzele de curry si caleste-le putin.


Adauga carnea si turmericul. Amesteca bine.


Pune apa si acopera cu un capac. Lasa pana ce carnea e aproape facuta.


Pune orezul si mai adauga putina apa daca e nevoie. Asezoneaza cu sare si piper. Lasa mancarea sub capac pana ce orezul e moale.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu frunze de curry" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (13)

Brindusa 1

05.06.2010, 20:12

Ina, asa cum a zis si Roxana, turmericul e un condiment usor aromat, care da culoarea galbena, specifica, mancarurilor indiene. Se mai numeste si curcuma

Ina 1

05.06.2010, 20:25

de curcuma am mai auzit, desi nu stiam exact cei, nici cu numele asta Ms. mult

mena29 1

05.06.2010, 22:56

arata foarte bine,sunt sigura ca e si foarte bunastept si eu o portie

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert - Clafoutis cu cirese
  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Aripioare de pui la cuptor