Pateu din ficat de pui (by gaby)

de mena29 in Pui, 11 Iun 2011 | 5271 vizualizari

 

Am cumparat ieri 500 grame ficat de pui,cu gandul sa-l prajesc in tigaie,sa fac niste mujdei de usturoi si mamaliguta.Cand am ajuns acasa si am spus gastii ce planuri am...dezamagire totala.Stii ca numai tie-ti place ficatul,de ce ai cumparat,ce mancare-i aia ficat prajit etc.Aha,deci asa stau lucrurile...stati ca am eu grija sa mancati ficat.Am cautat repede reteta gabytei careia de mult i-am pus gand rau si am trecut la treaba.Va spun ca s-au lins pe degete.Multumesc gaby_d :*:*:*,a iesit foooarte bun!
Am facut foarte mici modificari.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr ficat pui
  • 350 gr unt
  • 3 linguri cu varf smantana
  • 1 pahar vin alb demi dulce 
  • 2 cartofi mari
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 1/2 lingurita busuioc uscat
  • 1 lingurita rozmarin
  • 150 ml apa
  • 2 cepe potrivite
  • 4 catei de usturoi
  • 1 lingura amidon alimentar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pateu din ficat de pui (by gaby):

Am spalat ficatul si l-am zvantat  dupa care l-am pus la prajit in putin unt,am adaugat cca 150 ml apa si l-am lasat sa fiarba  cu capac aproximativ 10 minute.

Am adaugat ceapa taiata in patru,usturoiul,vinul si am lasat sa fiarba inca vreo 10 min, dar de aceasta data fara capac,dupa care am oprit focul si am adaugat busuiocul,rozmarinul,boiaua,200 gr.unt si smantana.

Am amestecat bine si am bagat compozitia in blender.

Am pasat totul,am adaugat doar o lingura de aidon deoarece pasta nu era foarte moale si m-am gandit ca daca voi baga trei linguri se va ingrosa pea tare.

Am pus din nou compozitia pe foc si am amesecat pana s-a ingrosat,dupa care am lasat sa se raceasca.

Separat am fiert cei doi cartofi,curatati si i-am pasat bine ca pentru piure de cartofi.

Am mixat cele 150 gr.unt ramase,am adaugat cartoful si compozitia cu ficat.

Am mixat bine totul,am potrivit de sare si piper si gata.

Am pus pasta vreo doua ore la frigider dupa care am papat.

P.S.Bineinteles ca eu am probat  si asa ne racit.

Multumesc frumos gabytule,a iesit foooarte bun,o sa-l mai fac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pateu din ficat de pui (by gaby)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (37)

mena29 1

14.06.2011, 21:44

Da Cris,poate fac si cand veniti voi

DIANA B 1

16.06.2011, 14:08


Mena , esti tare ...-n bucatareala , de-ai avut asa curaj mai ,copil frumos

mena29 1

16.06.2011, 21:35

Diana,draga mea...sper ca ai inteles ca fata de la avatar e fiica mea

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pateu de casa