Pui cu garnitura de orez si sos de rosii

de aziz in Mancaruri cu carne, 24 Oct 2010 | 6585 vizualizari

 

Duminica,masa in familie poate si ceva musafiri.........orez cu pui in sos de rosii eu zic ca e perfect.

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati marisoare piept de pui
  • 200 gr faina alba
  • o ceapa rosie
  • 2-3 linguri pasta de tomate
  • jumatate pahar ulei sau chiar mai putin
  • 2 bucati usturoi
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde
  • 1-2 foi dafin
  • 2 pahare orez cu bobul ascutit
  • 4 pahare supa(sau 4 pahare apa fierbinte+2 linguri supa instant)
  • o lingurita curcum sau sofran
  • o ceapa mica
  • un sfert de pahar cu ulei

     

Portii: 5
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu garnitura de orez si sos de rosii:

Se pregateste mai intii puiul cu sos:

se taie pieptul in cubulete,se da prin faina;se pune in tigaie jumatate pahar de ulei si se lasa la incins ;cind incepe sa sfiriie punem cubuletele de carne pe care le lasam cit sa prinda culoarea aurie se scot cu paleta pe o farfurie.in acelasi ulei punem ceapa rosie taiata cubulete si invirtim  pina ceapa devine sticloasa.adaugam 2 pahare cu apa calda si amestecam pina obtinem un sos; se incorporeaza pasta de tomate peste care punem cubuletele de carne ,acum se pune sarea, pierul, putina supa instant, 1-2 foi dafin,usturoiul taiat in patru ;se lasa pe foc cam 5 min la sf se adauga patrunjelul tocat.

OREZ:

se caleste o ceapa micuta pina devine sticloasa,se adauga cele 2 pahare de orez peste care turnam 4 pahare de supa fierbinte(sau 4 pahare de apa fierbinte cu doua linguri de supa instant knorr, vegeta)potrivim de sare si piper ,adaugam lingurita de sofran sau curcum ,amestecam punem capacul la oala iar focul cit mai mic.nu se mai amesteca in orez din acest moment deloc ,peste capac se pune un prosop umed si se lasa la foc mic cam 20 de minute inchidem aragazul insa nu se ridica capacul si prosopul alte 15 minute.

gogosari in otet cu varza pot fi perfecti ca garnitura

POFTA BUNA!!!

 

TIPS-URI

1

nu punem sare pe carne inainte de prajire ,pentru a ramine frageda

2

la un pahar de orez ascutit se pun 2 pahare cu supa ,masuratoarea va fi cu acelasi pahar si pt orez si pt supa sau apa

3

dupa ce am pus tot ce trebuie in orez, nu se mai ridica capacul si cu atit mai putin nu se mai mesteca in oala.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu garnitura de orez si sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

nadina73 1

25.10.2010, 01:58

da e foarte bunpacat ca nu sant mai clare pozele

aziz 1

25.10.2010, 09:53

merci de aprecieri !nadina se vede m-a lasa,,scula,, o sa-mi achizitonez una noua negresit,merci oricum

adry88 1

08.05.2011, 16:23

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Home made shaorma