Chiftele marinate

de izulika in Mancaruri cu carne, 26 Sep 2010 | 6435 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne amestec porc/vita
  • 4 fire ceapa verde
  • 4 linguri patrunjel verde tocat
  • 4 linguri marar tocat
  • 2 linguri cimbru
  • 2 linguri faina
  • 1 lingurita piper
  • 5 catei de usturoi
  • 1 lingura delicat
  • un vf cutit de sare

Pentru sos avem nevoie de :

  • 1/2 ardei rosu
  • 2 ciuperci
  • 1 ardei gras mic
  • 1 ceapa mica
  • 3 catei usturoi
  • 2 linguri pasta tomate
  • 3 - 4 linguri ulei
  • 1 lingura faina
  • piper
  • delicat
  • cimbru
  • patrunjel verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele marinate:

Carnea se pune intr-un castron mai mare dupa care se adauga peste ceapa verde tocata rondele,mararul,patrunjelul,condimentele, cele 2 linguri de faina, oul si usturoiul dupa care se amesteca bine si se lasa sa se odihneasca aprox 20 de minute.Intro tigaie se pune ulei la incins se ia cate o lingura de carne se da prin faina dupa care se formeaza chifteaua si se pune la prajit.Se face asa pana se termina toata carnea.Chiftelele nu se prajesc bine bine pentru ca ele se si fierb in sos.Dupa ce am terminat de prajit chiftelele se prepara sosul,


intr-o cratita se pune uleiul la incins dupa care se adauga ceapa care se lasa la prajit timp de 10 min,dupa care se adauga pasta de tomate, ardeiul si ciupercile se amesteca si se adauga cam 3 cani de apa fierbinte.Cand legumele sunt aproape fierte se pun si chiftelele,si se lasa la fiert aprox 20 de min,dupa se pune 1 lingura faina intr-un bol si se adauga putina apa amestecand bine sa nu faca cocoloase si se pune peste chiftele, se amesteca usor se adauga condimentele iar la sfarsit se inchide focul si se presara patrunjel verde.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele marinate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

tanyapatap 1

05.01.2011, 20:36

xxliq 1

31.05.2011, 12:15

multumesc,am sa incerc altceva,aceasta reteta ce contine faina nu ma intereseaza vreau cat mai natural,faina in rentas s-au in mancare ma deranjeaza.reteta ta nu e rea dar fug eu de faina...

sebirizescu 1

17.06.2013, 10:11

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Pelimeni sau coltunasi cu carne