Pentru sos avem nevoie de :
Carnea se pune intr-un castron mai mare dupa care se adauga peste ceapa verde tocata rondele,mararul,patrunjelul,condimentele, cele 2 linguri de faina, oul si usturoiul dupa care se amesteca bine si se lasa sa se odihneasca aprox 20 de minute.Intro tigaie se pune ulei la incins se ia cate o lingura de carne se da prin faina dupa care se formeaza chifteaua si se pune la prajit.Se face asa pana se termina toata carnea.Chiftelele nu se prajesc bine bine pentru ca ele se si fierb in sos.Dupa ce am terminat de prajit chiftelele se prepara sosul,
intr-o cratita se pune uleiul la incins dupa care se adauga ceapa care se lasa la prajit timp de 10 min,dupa care se adauga pasta de tomate, ardeiul si ciupercile se amesteca si se adauga cam 3 cani de apa fierbinte.Cand legumele sunt aproape fierte se pun si chiftelele,si se lasa la fiert aprox 20 de min,dupa se pune 1 lingura faina intr-un bol si se adauga putina apa amestecand bine sa nu faca cocoloase si se pune peste chiftele, se amesteca usor se adauga condimentele iar la sfarsit se inchide focul si se presara patrunjel verde.
Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...
„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...
Bucataras.ro
hello@bucataras.ro