Pui cu lamaie

de Irina in Pui, 21 Sep 2015 | 3185 vizualizari

 

Va prezint acum o reteta pe care am pregatit-o in premiera si de care sunt foarte incantata: pui cu suc de lamaie proaspat stors si presarat cu tot felul de plante aromate, garnisit cu cateva buchetele de broccoli. Bineinteles, poate fi servit si alaturi de orez, un cus-cus aromat sau cartofi cu rozmarin.

 

INGREDIENTE

  • 1 pui fara spate ( Puiul fermierului)
  • 1 ceapa rosie taiata rondele
  • 1 lamaie taiata rondele
  • sucul de la 2 lamai proaspat stoarse
  • plante aromate: rozmarin, busuioc, lavanda, cimbru
  • sare
  • piper
  • chili
  • cateva lingurite de sos dulce-iute (sau 2 lingurite de zahar)
  • 5-6 catei de usturoi zdrobiti (cu tot cu coaja)
  • ulei de masline
  • Pentru garnitura de broccoli:
  • 400 g broccoli
  • 50 g unt
  • 3 catei de usturoi tocati marunt (sau felii subtiri)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu lamaie:

Am incalzit cuptorul la 200 grade.


Am curatat si spalat bine puiul, dupa care am separat pulpele, aripioarele, pieptul l-am taiat in jumatate pe lungime. Spatele l-am pus deoparte pentru o ciorbita.


Bucatile de pui le-am aranjat intr-o tava si am pus peste ele rondele de ceapa, de lamaie si am presarat plante aromate, sare, piper, chili, cateii de usturoi zdrobiti.


Uleiul de masline si zeama de lamaie le-am amestecat si le-am turnat in tava peste pui.


Tava am pus-o la cuptor pentru aproximativ 1 ora si jumatate. Puiul e destul de fraged, asa ca se patrunde destul de repede. Verificati din cand in cand puiul si stropiti-l cu sosul ce se formeaza in tava.


Garnitura de broccoli am preparat-o rapid, cat timp puiul a stat la cuptor. Am avut broccoli congelat, asa ca l-am pus intr-un vas impreuna cu untul si usturoiul tocat si l-am lasat la inabusit, acoperit cu capacul, cat sa se patrunda putin buchetelele de broccoli, dar sa ramana usor crocante.


 

TIPS-URI

1

Daca aveti suficient timp, preparati o marinata din sucul de lamaie, uleiul de masline si plantele aromate plus condimentele care ii dau gust si lasati puiul in ea cateva ore;

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

Aletta 1

24.09.2015, 17:56

Bya Ralu 1

06.12.2016, 11:15

ce bun e

Criss 1

06.12.2016, 15:10

Arata intr-un mare fel. Cred ca e foarte bun.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert - Clafoutis cu cirese
  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pui cu lamaie, mustar si miere