Pui cu legume in aspic

de Rahela Velicu in Salate, 13 Ian 2019 | 3561 vizualizari

 

Un mic dejun gustos si usor. 

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui
  • 100 g morcov congelat
  • 100 g boabe de mazare
  • 1/2 broccoli
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 2 plicuri de gelatina
  • 8-10 boabe de ienibahar sau piper
  • 1/2 lingurita de sare
Portii: 7
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu legume in aspic:

Punem pieptul de pui la fiert impreuna cu ceapa taiata in 6, usturoiul taiat in cubulete, sarea si boabele de ienibahar. Lasam pe foc pana cand pieptul de pui este fiert bine.

Fierbem morcovii separat, iar separat si broccoli( broccoli doar pentru 10-13 minute).

Dupa ce a fiert carnea de pui, strecuram supa si o cantarim, folosim doar 550 ml din ea ( daca folositi mai multa, adaugati si gelatina mai multa) si tocam cubulete pieptul de pui.

Punem gelatina la hidratat in 100 ml de apa si o lasam 10 minute, apoi o dizolvam in supa care inca este calda spre fierbinte.

Punem in formele in care dorim sa facem aspicul cateva linguri de supa si le dam la frigider pana cand se incheaga.

Adaugam un strat de legume, il acoperim cu supa si dam din nou la frigider paan cand se incheaga si tot asa dupa fiecare strat.La final, dam 2-3 ore la frigider.

Inainte sa rasturnam aspicul punem forma pentru 10-12 secunde in apa fierbinte ( sa se topeasca putin pe margini), apoi rasturnam pe platou. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu legume in aspic" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

Rocsi 1

14.01.2019, 19:15

Arata foarte bine! Daca scoti un asa preparat cand ai musafiri, sigur ii cuceresti!

Rahela Velicu 1

14.01.2019, 20:37

dantes 1

19.01.2019, 08:55

Frumos!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salata "Shuba"