Pui cu legume si sos curry

de Julie in Pui, 31 Aug 2010 | 5064 vizualizari

 

Praful de curry este un amestec format din mai multe condimente. Contine piperuri ,ardei iute, coriandru, curcuma, cuisoare, ghimbir,
chimion, scortisoara, schinduf, sofran. Este foarte mult folosit in bucataria indiana si thailandeza, la nenumarate preparate. Curry poate fi asociat cu carne de porc, pui,vita, peste, fructe de mare sau doar cu legume si se serveste de obicei alaturi de orez. Acest amestec de condimente are efecte benefice asupra sistemului nervos, prevenind pierderea memoriei. Consumat periodic poate imbunatati capacitatea de functionare a creierului si poate preveni aparitia maladiei Alzheimer.

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui,
  • 1 vanata,
  • 1 dovlecel,
  • 1 ardei gras rosu,
  • 1 ardei gras verde,
  • 1 ceapa,
  • 4 rosii,
  • 2 lingurite praf de curry,
  • 100 ml iaurt,
  • 1 lingura zeama de lamaie,
  • sare,
  • piper,
  • boia iute
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu legume si sos curry:

Pieptul de pui se spala, se dezoseaza si se taie in bucati mici. Acestea se pun intr-un bol si se toarna peste ele iaurtul amestecat cu sare, piper, zeama de lamaie si curry. Se lasa la rece timp de o ora. Bucatile de pui se scot din marinata , se rumenesc in ulei incins apoi se scot pe o farfurie.


In aceeasi tigaie , in sosul lasat de carne se pun vanata si dovlecelul taiate in cuburi,ceapa tocata marunt si ardeiul gras taiat felii. Se calesc 8-10 minute pana se inmoaie. Se adauga rosiile decojite si tocate in cuburi mici,

amestecul de iaurt in care a stat carnea, se asezoneaza cu sare, piper, boia iute si se pun si bucatile de pui.Se acopera tigaia cu un capac si se lasa pe foc pana cand sosul scade.


Se serveste cald,asezat peste orez.

Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu legume si sos curry" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

mena29 1

01.09.2010, 10:44

Felicitari

Julie 1

01.09.2010, 13:48

Multumesc mult tuturor!

elena1988 1

13.03.2011, 15:30

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu branza la cuptor

de oanapl 5

ieri la 23:06

Inghetata din avocado si fistic

de Lau 9

ieri la 21:41

Inghetata cu pepene galben si  mascarpone

de katty 5

ieri la 21:40

Gem de caise cu portocale si migdale

de oanapl 5

ieri la 21:38

RETETA RECOMANDATA
Friptura din piept de pui