Pui cu legume şi un capac de pâine

de alice_ciobanu in Pui, 14 Iun 2011 | 2142 vizualizari

 

Am văzut mai demult această reţetă la Laura A. mai apoi la Miha şi mi-a plăcut foarte mult. Acum a venit rândul meu să încerc reţeta, uşor adaptată la ceea ce aveam prin casă...şi am observat că e o mâncare în care poţi pune liniştit lângă pui tot felul de legume..aşa că fiecare e liber să pună sub capac tot ce are la îndemână.

 

INGREDIENTE

  • pentru capac: (ce fain sună !)
  •  150 ml apă
  • un praf de sare,
  • 1 linguriţă zahăr
  • o bucăţică de drojdie (cât o nucă)
  • 2-3 linguri ulei
  • 300 gr făină
  • pentru tocăniţă/mâncărică:
  •  3 pulpe pui
  •  2 roşii
  •  1 ceapă mare
  •  2 bucheţele (mai mărişoare) de brocoli
  •  1 morcov mare
  •  2 linguri bulion
  •  3 căţei de usturoi
  •  2 boabe coriandru
  •  3 boabe enibahar
  •  1 frunză dafin,
  •  5 boabe piper negru
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu legume şi un capac de pâine:

Din drojdie frecată cu zahăr adăugată puţină apă şi un strop de făină se face o maia care se lasă la cald vreo 10 minute. Apoi se adauga restul de apă, făina şi se face un aluant care la final se frământă cu cele 3 linguri de ulei. Se frământă bine sşi se lasă aluatul la loc călduţ vreo 30 minute.


În timpul ăsta...


Pulpele de pui se pun la fiert cu boabele şi frunza de dafin cam vreo 20 minute, maxim. Separat se taie ceapa şi se căleşte. Se adaugă morcovul ras pe răzătoarea mică (dar merge şi pe cea cu ochiuri mai mari) şi roşiile tăiate cubuleţe. Se amestecă puţin şi se dă un clocot-două. Se adaugă o ceşcuţă de apă, bulionul, usturoiul tăiat, şi bucheţelele de brocoli. Se lasă la fiert, la foc potrivit, cât să scadă niţel şi să se formeze un soi de sos. Se adaugă carnea şi se mai lasă câteva minute pe foc. Se pune apoi într-o craţită, sau vas termorezistent. Deasupra puneţi capacul de aluat uns cu un gălbenuş de ou şi lăsaţi la cuptor până se rumeneşte frumos.


Pot spune, pe drept cuvânt, că este cea mai bună tocăniţă, mâncărică (cum vreţi să-i spuneţi) de pui pe care am mâncat-o vreodată. Încercaţi!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu legume şi un capac de pâine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

mamaieelena 1

15.06.2011, 07:25

buna.buna

adry88 1

15.06.2011, 16:33

ionela2682 1

15.06.2011, 17:28

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui cu pilaf taranesc la cuptor