Pui cu orez și legume chinezești

de Panacris in Pui, 12 Ian 2014 | 3550 vizualizari

 

O mâncărică ce trebuie preparată chiar înainte de momentul servirii;) Super faină;)

 

INGREDIENTE

  • file de pipt de pui cca. 600 g,
  • condimente tandoori (ardei iute, chimen dulce, coriandru, sare, zahăr, scorțișoară)
  • ulei de măsline,
  • orez la pungă ( am ales Thai, de la Scotti) 2 bucăți, cca 250 g,
  • legume chinezești congelate cca. 600 g,
  • sos de soia,
  • sos Wortchester.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu orez și legume chinezești:

Pieptul de pui se condimentează cu amestecul tandoori și se pune la prăjit într-o tigaie cu puțin ulei de măsline, cca. 15 minute la foc iute, neacoperit! Se pune la fiert cca. 2000 ml apă rece cu puțin sare, când clocotește se adaugă pungile de orez și se lasă la fiert cca. 15 minute până ce se umflă.

Legumele congelate se călesc într-un vas Wok cu puțin ulei de măsline, la foc iute cca. 10  minute Apoi se adaugă 2 polonice din apa de la orez, 2 linguri de sos de soia și una de Wortchester, se mai lasă la fiert cca. 10 minute la foc mic acoperit. Atenție, cele trei feluri de preparate se gătesc în același timp, că să poată fi servite împreună și fierbinți;)

Spor și poftă bună!

 

TIPS-URI

1

După gustul fiecăruia la legume se mai poate adăugă chili sau pastă de ardei iute;)(Atenție pasta Eros Pista, de la Univer, e iute și tare sărată!)

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu orez și legume chinezești" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

Panacris 1

13.01.2014, 21:20

Aaaa, Mena, să-ți faci drum vineri prin zonă eventual cu Oana Că mai punem de o porție sau două

Zamfira 1

17.01.2014, 22:26

hmmmm ce bunatate

Adele 1

18.01.2015, 18:41

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Somon cu sos aioli in pergament
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!