Pui cu portocale

de elena1988 in Pui, 4 Noi 2010 | 3457 vizualizari

 

A fost prima data si nu ultima, cand am gatit pui cu portocale, mi-a placut enorm de mult, sper sa va fie de folos reteta si sa o incercati cu placere:)

 

INGREDIENTE

  • 3 portocale mari
  • 2 piepti de pui
  • 1 lamaie
  • sare
  • piper
  • ulei
  • 6-7 cartofi mari
  • cateva fire de marar
  • 2 linguri de unt
  • cateva linguri de miere
  • scortisoara un praf
  • boia
  • rozmarin
  • o lingurita de coaja de lamaie si portocala
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu portocale:

Faceti o marinata din sucul a 2 portocale si sucul din jumate de lamaie, boia, rozmarin, piper, sare, scortisoara, miere, un pic de ulei, si taiati pieptul de pui fasii si bagatil la marinat timp de 2-3 ore la frigider.

Apoi stropiti o tava cu ulei si puneti puiul si cu marinata in care a stat si mai turnati un pahar de apa, acoperiti tava cu folie de aluminiu si lasati 20 de minute, apoi indepartati folia si mai lasati 15 minute.

Dupa 15 minute stropiti cu mierea ramasa si mai lasati 15 minute, daca sosul a scazut mult mai puneti un pic de apa, scoateti bucatile de pui asezatile intr-o fafurie si sosul din tava al luati si al puneti intr-o craticioara cu 2 linguri de apa cu 2 linguri de faina, si zeama de la cealalta portocala si lasati pe foc pana se ingroase sosul.

Se pune in farfurie bucatile de pui si se toarna sosul peste pui, se orneaza cu felii de portocala sau lamaie, separat se fierb cartofii se face un pireu cu unt se pune in farfurie langa pui si deasupra se presara marar.

Pofta Buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

La Ancuta 1

04.11.2010, 15:16

onuta 1

04.11.2010, 23:50

foarte bun..si chiar o idee pentru zilele astea.

elena1988 1

25.02.2011, 19:40

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de rosii pentru pizza sau friptura

pe 20.09 la 17:35

Reteta de placinta cu branza de capra, oaie si smantana

pe 17.09 la 19:53

Reteta de tigaie cu arome si emotii de toamna

pe 17.09 la 19:37

Reteta de sapun de casa cu menta si lavanda

pe 16.09 la 22:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1481 puncte

Rocsi

1376 puncte

MotanLaOale

1214 puncte

oanapl

1044 puncte

Ina

Ina 6

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piept de pui, cu cartofi noi, la cuptor