Piept de pui cu legume sub crusta de piure

de Angelina_Elena in Pui, 7 Sep 2013 | 3035 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui
  • 1 ardei galben
  • 1 ceapa mare
  • 1 ceasca apa
  • 3 rosii
  • 4 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • patrunjel uscat

Pentru piure:

  • 5 cartofi mari
  • 50 g cascaval Delaco Sofia
  • 2 galbenusuri
  • 30 g unt
  • sare
  • piper
  • patrunjel uscat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui cu legume sub crusta de piure:

Curatam si spalam cartofii, apoi ii taiem in cuburi si ii punem la fiert in apa cu sare.

Pieptul de pui il spalam si il taiem cubulete.

Spalam legumele. Ceapa o taiem feliute, ardeiul fasiute iar rosiile le decojim apoi le taiem cubulete.

Intr-o tigaie punem 2 linguri de ulei la incins, apoi adaugam pieptul de pui si il lasam pana se albeste (nu trebuie sa se rumeneasca).

Presaram putin sare, iar dupa ce s-a facut il scoatem intr-un bol.

In aceasi tigaie punem uleiul ramas (cele 2 linguri), iar cand s-a incins adaugam ceapa si o lasam sa se inmoaie.

Apoi adaugam ardeiul si lasam sa se caleasca impreuna.

Dupa vreo 5 minute adaugam rosiile, pieptul de pui, apa si lasam sa fiarba pana scade putin si prinde consistenta unui sos.

Condimentam cu sare si piper dupa gust, adaugam patrunjel uscat, amestecam si dam de-o parte.

Dupa ce am terminat de facut sosul de legume, ne ocupam de cartofi.

Daca sunt fierti ii scurgem de apa si ii pisam.

Adaugam galbenusurile, untul, cascavalul dat de razatoarea cu ochiuri mici, sare dupa gust, un praf de piper, patrunjel uscat si amestecam bine.

Intr-un vas de lut tapetat cu unt punem sosul de pieptul de pui cu legume iar deasupra punem piure-ul de cartofi si uniformizam.

Dam vasul la cuptorul preincalzit pana se rumeneste usor deasupra.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu legume sub crusta de piure" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (34)

Angelina_Elena 1

08.09.2013, 16:08

Asa e Corina!

Angelina_Elena 1

08.09.2013, 16:08

Laura, nu te mai gandi asa mult si treci la treaba!

diaconta 1

08.09.2013, 23:14

o mancare foarte buna

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Rulouri din piept de pui invelite in bacon.