Piept de pui cu legume sub crusta de piure

de Angelina_Elena in Pui, 7 Sep 2013 | 1429 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui
  • 1 ardei galben
  • 1 ceapa mare
  • 1 ceasca apa
  • 3 rosii
  • 4 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • patrunjel uscat

Pentru piure:

  • 5 cartofi mari
  • 50 g cascaval Delaco Sofia
  • 2 galbenusuri
  • 30 g unt
  • sare
  • piper
  • patrunjel uscat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui cu legume sub crusta de piure:

Curatam si spalam cartofii, apoi ii taiem in cuburi si ii punem la fiert in apa cu sare.


Pieptul de pui il spalam si il taiem cubulete.


Spalam legumele. Ceapa o taiem feliute, ardeiul fasiute iar rosiile le decojim apoi le taiem cubulete.


Intr-o tigaie punem 2 linguri de ulei la incins, apoi adaugam pieptul de pui si il lasam pana se albeste (nu trebuie sa se rumeneasca).


Presaram putin sare, iar dupa ce s-a facut il scoatem intr-un bol.


In aceasi tigaie punem uleiul ramas (cele 2 linguri), iar cand s-a incins adaugam ceapa si o lasam sa se inmoaie.


Apoi adaugam ardeiul si lasam sa se caleasca impreuna.


Dupa vreo 5 minute adaugam rosiile, pieptul de pui, apa si lasam sa fiarba pana scade putin si prinde consistenta unui sos.


Condimentam cu sare si piper dupa gust, adaugam patrunjel uscat, amestecam si dam de-o parte.


Dupa ce am terminat de facut sosul de legume, ne ocupam de cartofi.


Daca sunt fierti ii scurgem de apa si ii pisam.


Adaugam galbenusurile, untul, cascavalul dat de razatoarea cu ochiuri mici, sare dupa gust, un praf de piper, patrunjel uscat si amestecam bine.


Intr-un vas de lut tapetat cu unt punem sosul de pieptul de pui cu legume iar deasupra punem piure-ul de cartofi si uniformizam.


Dam vasul la cuptorul preincalzit pana se rumeneste usor deasupra.


Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu legume sub crusta de piure" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

Angelina_Elena 1

08.09.2013, 16:08

Asa e Corina!

Angelina_Elena 1

08.09.2013, 16:08

Laura, nu te mai gandi asa mult si treci la treaba!

diaconta 1

08.09.2013, 23:14

o mancare foarte buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de morcovi
  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cartofi cu piept de pui gratinati