Pui picant cu smantana

de papabundetot in Pui, 14 Sep 2013 | 1506 vizualizari

 

Revin cu inca o reteta buna pentru o masa de seara,e extrem de simpla si nu necesita mult timp prepararea ei.Pentru ca traficul m-a tinut ocupata in mare parte,m-am vazut nevoita sa improvizez ceva rapid dar gustos si usor pentru o masa de seara,asa ca am ales paste si pui :)

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 6 pulpe de pui fara piele si os
  • 1 lingura sos soia
  • 1 lingura curry
  • 50 ml vin alb
  • 1 lingura apa de flori de portocal
  • 2-3 crengute cimbru
  • 3 morcovi
  • 3-4 catei de usturoi
  • 250 ml smantana de gatit
  • 2 ardei iuti,
  • ulei de rapita
  • Pentru paste:
  • 2 L apa clocotita cu sare
  • paste Barilla
  • busuioc pentru ornat
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui picant cu smantana:

Am taiat pulpele de pui in cubulete si le-am marinat in vin,sos soia,apa de flori de portocal,curry,cimbru.Morcovii i-am taiat in diagonala pentru a avea forma asemanatoare cu cea a pastelor,usturoiul l-am taiat marunt,l-am calit putin in uleiul incins,am adaugat apoi morcovii,ardeiul iute,am lasat 2-3 minute pana s-au rumenit si morcovii putin,am adaugat apoi puiul cu tot cu marinata in care a stat si am lasat sa se faca mai intai la foc mic pentru a se patrunde bine bucatile de carne,apoi spre final am dat focul mai tare ca sa prinda o culoare frumoasa,aurie.

Separat am pus o oala cu apa si sare la foc,am fiert pastele in ea cu 1 minut mai putin decat timpul de gatire inscris pe ambalaj,am scurs apoi pastele de apa,le-am dat printr-un jet de apa rece si le-am pus in tigaie peste pui,am adaugat smantana de gatit si am lasat sa dea un clocot,apoi am stins focul.

Pentru decor am adaugat busuioc proaspat deasupra.

Pofta mare!

 

COMENTARII (15)

Bunica

Bunica 1

14.09.2013, 21:22

Asta e prea de tot!Ai gatit pe gustul meu.Sa stii ca maine merg cu Matei la meci si n-am timp sa gatesc.

alilianaa

alilianaa 1

15.09.2013, 07:47

bun puiul cu smantana..

papabundetot

papabundetot 1

15.09.2013, 08:37

Buni

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!