Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Revin cu inca o reteta buna pentru o masa de seara,e extrem de simpla si nu necesita mult timp prepararea ei.Pentru ca traficul m-a tinut ocupata in mare parte,m-am vazut nevoita sa improvizez ceva rapid dar gustos si usor pentru o masa de seara,asa ca am ales paste si pui :)
Am taiat pulpele de pui in cubulete si le-am marinat in vin,sos soia,apa de flori de portocal,curry,cimbru.Morcovii i-am taiat in diagonala pentru a avea forma asemanatoare cu cea a pastelor,usturoiul l-am taiat marunt,l-am calit putin in uleiul incins,am adaugat apoi morcovii,ardeiul iute,am lasat 2-3 minute pana s-au rumenit si morcovii putin,am adaugat apoi puiul cu tot cu marinata in care a stat si am lasat sa se faca mai intai la foc mic pentru a se patrunde bine bucatile de carne,apoi spre final am dat focul mai tare ca sa prinda o culoare frumoasa,aurie.
Separat am pus o oala cu apa si sare la foc,am fiert pastele in ea cu 1 minut mai putin decat timpul de gatire inscris pe ambalaj,am scurs apoi pastele de apa,le-am dat printr-un jet de apa rece si le-am pus in tigaie peste pui,am adaugat smantana de gatit si am lasat sa dea un clocot,apoi am stins focul.
Pentru decor am adaugat busuioc proaspat deasupra.
Pofta mare!
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult