Pui picant cu smantana

de papabundetot in Pui, 14 Sep 2013 | 4474 vizualizari

 

Revin cu inca o reteta buna pentru o masa de seara,e extrem de simpla si nu necesita mult timp prepararea ei.Pentru ca traficul m-a tinut ocupata in mare parte,m-am vazut nevoita sa improvizez ceva rapid dar gustos si usor pentru o masa de seara,asa ca am ales paste si pui :)

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 6 pulpe de pui fara piele si os
  • 1 lingura sos soia
  • 1 lingura curry
  • 50 ml vin alb
  • 1 lingura apa de flori de portocal
  • 2-3 crengute cimbru
  • 3 morcovi
  • 3-4 catei de usturoi
  • 250 ml smantana de gatit
  • 2 ardei iuti,
  • ulei de rapita
  • Pentru paste:
  • 2 L apa clocotita cu sare
  • paste Barilla
  • busuioc pentru ornat
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui picant cu smantana:

Am taiat pulpele de pui in cubulete si le-am marinat in vin,sos soia,apa de flori de portocal,curry,cimbru.Morcovii i-am taiat in diagonala pentru a avea forma asemanatoare cu cea a pastelor,usturoiul l-am taiat marunt,l-am calit putin in uleiul incins,am adaugat apoi morcovii,ardeiul iute,am lasat 2-3 minute pana s-au rumenit si morcovii putin,am adaugat apoi puiul cu tot cu marinata in care a stat si am lasat sa se faca mai intai la foc mic pentru a se patrunde bine bucatile de carne,apoi spre final am dat focul mai tare ca sa prinda o culoare frumoasa,aurie.

Separat am pus o oala cu apa si sare la foc,am fiert pastele in ea cu 1 minut mai putin decat timpul de gatire inscris pe ambalaj,am scurs apoi pastele de apa,le-am dat printr-un jet de apa rece si le-am pus in tigaie peste pui,am adaugat smantana de gatit si am lasat sa dea un clocot,apoi am stins focul.

Pentru decor am adaugat busuioc proaspat deasupra.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui picant cu smantana" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (15)

Bunica 1

14.09.2013, 21:22

Asta e prea de tot!Ai gatit pe gustul meu.Sa stii ca maine merg cu Matei la meci si n-am timp sa gatesc.

alilianaa 1

15.09.2013, 07:47

bun puiul cu smantana..

papabundetot 1

15.09.2013, 08:37

Buni

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pui cu smantana