Pui cu salvie si lamaie, papardelle si spanac

de mihaelar63 in Pui, 30 Dec 2019 | 1693 vizualizari

 

 O reteta nemaipomenit de gustoasa. Sincer nu m-am gandit ca o sa iasa atat de buna .
Fiind saturati de garniturile clasice am ales papardelle inviorate cu spanac si chorizo.
"Bunatati pentru Craciun"

 

INGREDIENTE

  • 1 kg pui de casa -pulpe aripi, capat de piept
  • 6 frunze de salvie uscata -din gradina
  • 3 catei usturoi
  • 50 gr unt
  • 100 ml ulei
  • 100 ml vin
  • 300 gr papardelle
  • 2 maini de baby-spanac
  • 1/2 ceapa galbena
  • 1 lamaie -zeama
  • piper cu lamie macinat
  • rosii cherry
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu salvie si lamaie, papardelle si spanac:

  1. Puiul se curata bine si se spala .
  2. Se pune la prajit in uleiul incins amestecat cu unt si cateii de usturoi .
  3. Deasupra se presara salvia sfarmata si cimbrul maruntit .
  4. Sarati si piparati cu cu piperul cu lamaie .
  5. Stoarceti deasupra zeam de lamie si adugati vinul .
  6. Puneti capacul si lasati pana vinul scade .
  7. In acest momentse lasa pana puiul incepe sa se rumeneasca .
  8. Intoarceti carnea de pe o parte pe alta .
  9. Fierbeti papardellele in multa apa cu sare .Se scurgde lichidul incare au fiert si se limpezesc cu apa rece .
  10. In alta tigaie se inabuse in putin ulei ceapa taiata marunt , chorizo maruntit si rosiioarele .
  11. Adugati spanacul frunze si amestecati de doua ori .
  12. Puneti papardelele impreuna cu amestecul de spanac si chorizo .
  13.  Serviti puiul cald impreuna cu garnitura de paste .

  Sa aveti pofta buna !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu salvie si lamaie, papardelle si spanac" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert inghetata de vanilie

pe 03.08 la 20:43

Tocana prieteniei

pe 03.08 la 20:34

Caponata siciliana - Tocanita de vinete cu rosii si masline

de oanapl 7

pe 01.08 la 20:14

Ardei umpluti cu carne de porc

de Caty 1

pe 01.08 la 12:26

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4499 puncte

oanapl

1307 puncte

Rocsi

986 puncte

dantes

754 puncte

abstract01

671 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura de pui la tigaie