Pui cu smantana si parmezan

de Constelatialeu in Pui, 29 Oct 2020 | 1918 vizualizari

 

Mie cand imi pica pata imi pica si musai sa prestez. Am vazut eu aseara un filmulet cu preparatul asta si cand am vazut parmezan mi s-au aprins beculetele. Imi place parmezanul maxim, as manca fara numar, noroc ca e cam piperat la pret :))))))))))))))......in fine , in seara asta mi-am facut pofta, doar pofta mea, ca nu am aceleasi pofte cu jumatatea mea. Apropo, nu-s prea incantata de pieptul de pui, se stie ca el e mai fad asa, dar daca-l combini cu ''chestii'' iese foarte bun, asa si combinatia asta, a mers la fix.

 

INGREDIENTE

  • 400 g piept pui
  • cca 20-30 ml ulei de floarea soarelui ( in reteta era ulei de masline, mie nu-mi place )
  • 2 catei de usturoi mai mari
  • sare
  • piper multicolor
  • 150 ml smantana de gatit 32% grasime
  • 100 g parmezan ( eu am scapat mai mult, ce sa fac daca-mi place )
  • patrunjel tocat
  • Mamaliga
  • 500 ml apa
  • un praf sare
  • 20 g unt
  • 100 malai
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu smantana si parmezan:

Mamaliga : Apa cu sare si unt se pune la fiert, cand incepe sa fiarba se adauga malaiul si se amesteca continuu pana se ingroasa si malaiul este fiert.

Se taie pieptul de pui in cubulete potrivite.Usturoiul se curata si se taie feliute subtiri. Se aseaza o tigaie pe foc se lasa sa se incinga, se adauga uleiul, pieptul de pui si usturoiul, se amaesteca bine, apoi se presara sare si piper. Se amesteca din cand in cand pana ce incepe pieptul de pui sa se rumeneasca. Cand a inceput pieptul de pui sa se rumeneasca se adauga smantana si parmezanul , se lasa focul mai mic , se amesteca bine si se lasa cateva minute sa fiarba sosul. La final se adauga patrunjelul tocat. Se serveste cu mamaliga. Sa aveti pofta !

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu smantana si parmezan" nu uita sa-i faci un review.
CONCURS CULINAR - ARATA-NE CE GATESTI CU AJUTORUL CROCK POT SI NOI TE PREMIEM!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

6561 puncte

oanapl

6117 puncte

Constelatialeu

4978 puncte

Rocsi

4139 puncte

Ksenya

3107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort 53 ( ciocolatos )

pe 21.10 la 23:02

Ciorba de vitel la crock-pot

pe 21.10 la 22:34

Salată de legume cu sos de muștar

pe 21.10 la 20:39

Chiftele de orez cu piept de pui

de Adi 4

pe 21.10 la 18:22

Salata ruseasca  de gogonele verzi la borcan  (la rece)

de Ksenya 5

pe 21.10 la 13:32

RETETA RECOMANDATA
Cartofi gratinati cu ciuperci si pulpe de pui