Pui cu sos de mustar si praz

de Oana in Pui, 2 Iun 2013 | 5753 vizualizari

 

By Jamie Oliver :)

 

INGREDIENTE

  • 1 piept mare de pui
  • 2 lingurite cu mustar
  • un fir mare de praz sau 2 mai mici
  • 3 catei de usturoi
  • 100 ml supa de legume
  • 100 ml vin alb
  • 100 ml smantana pentru gatit
  • 1 lingurita cu faina
  • 2 lingurite mustar dijon
  • sare si piper 
  • cimbru uscat
  • rozmarin uscat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu sos de mustar si praz:

Pieptul de pui se dezoseaza si se taie pe jumatate, crestand putin partea mai groasa. Se condimenteaza cu sare si piper de la Fuchs si se unge fiecare parte cu cate o lingurita de mustar.


Se incinge o tigaie mai adanca si se pune putin ulei. Se prajesc pieptii de pui pe ambele parti, la foc mic, cate 3-4 minute pe fiecare parte. Se adauga usturoiul dat prin presa, cimbrul si rozmarinul. Se adauga supa de legume si se acopera tigaia, lasand sa fiarba inabusit. Se adauga apoi prazul taiat fin si vinul. Se mai condimeneteaza daca trebuie cu sare. Se lasa iar sa fiarba acoperit 7-8 minute. La final se adauga mustarul dijon si smantana amestecata cu faina. Se amesteca usor si se lasa sa se ingroase sosul. Eu am confundat lingurita cu faina cu lingura cu faina...si a iesit sosul ca o ciulama...dar...a fost bun :) Deci, se pune putina faina sau mai degraba putin amidon la final. Se opreste focul si se lasa tigaia acoperita 10 minute. Se scoate apoi pieptul de pui si se feliaza pe diagonala.


Sosul se pune pe un platou si se aseaza deasupra puiul. Se presara cu patrunjel verde.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu sos de mustar si praz" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

Aurelia 07_07 1

20.12.2013, 08:52

Panacris 1

17.03.2015, 07:45

Oana 1

17.03.2015, 11:17

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui la cuptor în vin roşu