Pui cu sos de mustar si praz

de Oana in Pui, 2 Iun 2013 | 8090 vizualizari

 

By Jamie Oliver :)

 

INGREDIENTE

  • 1 piept mare de pui
  • 2 lingurite cu mustar
  • un fir mare de praz sau 2 mai mici
  • 3 catei de usturoi
  • 100 ml supa de legume
  • 100 ml vin alb
  • 100 ml smantana pentru gatit
  • 1 lingurita cu faina
  • 2 lingurite mustar dijon
  • sare si piper 
  • cimbru uscat
  • rozmarin uscat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu sos de mustar si praz:

Pieptul de pui se dezoseaza si se taie pe jumatate, crestand putin partea mai groasa. Se condimenteaza cu sare si piper de la Fuchs si se unge fiecare parte cu cate o lingurita de mustar.

Se incinge o tigaie mai adanca si se pune putin ulei. Se prajesc pieptii de pui pe ambele parti, la foc mic, cate 3-4 minute pe fiecare parte. Se adauga usturoiul dat prin presa, cimbrul si rozmarinul. Se adauga supa de legume si se acopera tigaia, lasand sa fiarba inabusit. Se adauga apoi prazul taiat fin si vinul. Se mai condimeneteaza daca trebuie cu sare. Se lasa iar sa fiarba acoperit 7-8 minute. La final se adauga mustarul dijon si smantana amestecata cu faina. Se amesteca usor si se lasa sa se ingroase sosul. Eu am confundat lingurita cu faina cu lingura cu faina...si a iesit sosul ca o ciulama...dar...a fost bun :) Deci, se pune putina faina sau mai degraba putin amidon la final. Se opreste focul si se lasa tigaia acoperita 10 minute. Se scoate apoi pieptul de pui si se feliaza pe diagonala.

Sosul se pune pe un platou si se aseaza deasupra puiul. Se presara cu patrunjel verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu sos de mustar si praz" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiti cu portocala

ieri la 08:47

Friptura frageda de porc la tigaie

pe 03.12 la 16:07

Macrou la cuptor

de Ksenya 5

pe 03.12 la 10:12

Conopida cu Oua si Patrunjel

de Anett 1

pe 02.12 la 18:09

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9443 puncte

katty

7006 puncte

Rocsi

4976 puncte

Constelatialeu

2098 puncte

 Adi

2000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiti cu portocala

ieri la 08:47

Friptura frageda de porc la tigaie

pe 03.12 la 16:07

Macrou la cuptor

de Ksenya 5

pe 03.12 la 10:12

Conopida cu Oua si Patrunjel

de Anett 1

pe 02.12 la 18:09

RETETA RECOMANDATA
Pui Stroganoff