Pui cu sos de rosii si galuste de cartofi

de Miha in Pui, 3 Oct 2010 | 37862 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 pulpe intregi
  • 2 pahare suc de rosii
  • 1/2 capatana de usturoi
  • 1 ceapa
  • sare
  • cimbru
  • Galuste:
  • 3 cartofi
  • 1 ou
  • 50 g unt
  • ~200 g faina
  • 1 lingura amidon
  • sare si piper
  • nucsoara
  • 2 felii de paine
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu sos de rosii si galuste de cartofi:

Pulpele le condimentam dupa gust cu sare si cimbru, apoi le punem intr-un vas termorezistent uns cu cateva linguri cu ulei de masline. Turnam deasupra sosul preparat din ceapa si usturoiul tocate marunt si amestecate cu sucul de rosii. Daca mai este nevoie adaugam putina apa. Dam vasul la cuptor la foc mediu, pana scade sosul si pulpele se rumenesc.


Galuste: Painea se taie cuburi, apoi se prajesc intr-o tigaie teflonata in putin unt sau ulei.


Cartofii se fierb in coaja in apa cu sare. Cand sunt fierti se trec sub un jet de apa rece, se curata de coaja, apoi se paseaza. Se lasa la racit. Cand sunt complet raciti se adauga oul, sare, piper si nucsoara dupa gust si untul moale. Se incorporeaza apoi faina si amidonul si se framanta un aluat pufos, usor lipicios. Daca e prea moale se mai adauga faina.


Cu mana umeda se rup bucati din aluat care se modeleaza sub forma de bile. In mijlocul fiecarei bile se baga un cubulet de paine prajit. Se pun la fiert in apa cu sare, timp de cca 15 minute, pana se ridica la suprafata.


Se scot cu o paleta cu gauri si se servesc calde alaturi de pulpele de pui cu sos de rosii.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu sos de rosii si galuste de cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (87)

Carmen 1

05.04.2015, 23:00

super

dantes 1

29.08.2016, 06:03

Bun!

noiinbucatarie 1

29.08.2016, 13:17

gustos!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pui intreg la cuptor umplut cu cartofi