Pui cu sos de rosii si galuste de cartofi

de Miha in Pui, 3 Oct 2010 | 42206 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 pulpe intregi
  • 2 pahare suc de rosii
  • 1/2 capatana de usturoi
  • 1 ceapa
  • sare
  • cimbru
  • Galuste:
  • 3 cartofi
  • 1 ou
  • 50 g unt
  • ~200 g faina
  • 1 lingura amidon
  • sare si piper
  • nucsoara
  • 2 felii de paine
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu sos de rosii si galuste de cartofi:

Pulpele le condimentam dupa gust cu sare si cimbru, apoi le punem intr-un vas termorezistent uns cu cateva linguri cu ulei de masline. Turnam deasupra sosul preparat din ceapa si usturoiul tocate marunt si amestecate cu sucul de rosii. Daca mai este nevoie adaugam putina apa. Dam vasul la cuptor la foc mediu, pana scade sosul si pulpele se rumenesc.


Galuste: Painea se taie cuburi, apoi se prajesc intr-o tigaie teflonata in putin unt sau ulei.


Cartofii se fierb in coaja in apa cu sare. Cand sunt fierti se trec sub un jet de apa rece, se curata de coaja, apoi se paseaza. Se lasa la racit. Cand sunt complet raciti se adauga oul, sare, piper si nucsoara dupa gust si untul moale. Se incorporeaza apoi faina si amidonul si se framanta un aluat pufos, usor lipicios. Daca e prea moale se mai adauga faina.


Cu mana umeda se rup bucati din aluat care se modeleaza sub forma de bile. In mijlocul fiecarei bile se baga un cubulet de paine prajit. Se pun la fiert in apa cu sare, timp de cca 15 minute, pana se ridica la suprafata.


Se scot cu o paleta cu gauri si se servesc calde alaturi de pulpele de pui cu sos de rosii.


Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu sos de rosii si galuste de cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

3.5L Digital HingedLid

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (87)

Carmen 1

05.04.2015, 23:00

super

dantes 1

29.08.2016, 06:03

Bun!

Rahela Velicu 1

29.08.2016, 13:17

gustos!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

7188 puncte

mihaelar63

5100 puncte

RODIMUR

4392 puncte

Rocsi

3873 puncte

lucy2002

3676 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chiftele in aluat
  • 17

    L

  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pui Szechuan