Pui cu sos de rosii si usturoi

de Lia_ in Pui, 16 Mar 2014 | 9085 vizualizari

 

Mi-a placut foarte mult. Putin altfel decat preparam eu, aceasta varianta este cu oregano, cu vin (eu nu foloseam vin la preparatele cu pui), fara ceapa dar cu usturoi pus un pic mai generos (asa cum imi place). O reteta de la Gaby & Miha. Va multumesc!

 

INGREDIENTE

  • 3 pulpe pui (am pus 4)
  • 1-2 linguri ulei de masline
  • 1 cescuta cu vin
  • 5 rosii (am folosit conserva rosii tocate in bulion 450g)
  • 1 lingurita bulion (am pus 1 lingura cu varf cu pasta concentrata de rosii, carnea fiind mai multa)
  • 5 catei usturoi (am pus o capatana)
  • 1+1/2 lingurita oregano
  • boia, sare (am folosit 1 lingura mix de condimente pt. pui)
  • OPTIONAL: 1 mana de ciuperci (am pus 1 ardei rosu)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu sos de rosii si usturoi:

Pregatesti un vas/o tava cu pereti inalti pentru cuptor (2.5l minim).


1. Am dat in doua pulpele de pui. Eu indepartez pielea de obicei. Le-am crestat cam 1 cm adancime in partile carnoase ca sa patrunda aromele si ca sa se prajeasca. Le-am pus pe o tava, le-am presarat bine cu mix-ul de condimente pt pui si le-am frecat ca sa intre in crestaturi condimentul.


2. Intr-o tigaie larga incingi uleiul si frigi carnea pe ambele parti doar atata cat sa devina putin rumena (cca 5-7 minute).


3. Adaugi vinul.


4. Tai fasii ardeiul si adaugi in tigaie.


5. Toci rosiile. De data aceasta am pus rosii conservate gata taiate cubulete (asa cum am indicat in ingrediente).


6. Dezlegi bulionul in doua cani de supa si adaugi.


8. Optional, poti pune o mana de ciuperci taiate.


9. Le lasi sa fiarba pana mai scade sosul.


10. Incingi cuptorul la 200-220 grade si lasi in asteptare.


11. Adaugi usturoiul decojit si pisat, 1 lingurita cu varf mare oregano si daca mai este nevoie, potriviti de sare. La mine nu a fost cazul, conserva cu rosii era deja sarata. Tineti cont ca mai scade la cuptor si devine mai sarata.


12. Transferi in vasul pt. cuptor si o coci fara capac pana mai scade 2-3 degete si face o crusta frumoasa deasupra.


Se mananca cu mamaliga. Cui nu ii place mamaliga, poate sa prepare piure sau garnitura din orez preparat la abur.


Sa va fie de folos!

 

TIPS-URI

1

Se combina perfect cu mamaliga, asa cum era recomandat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu sos de rosii si usturoi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei

COMENTARII (25)

Ubulika 1

17.03.2014, 10:19

Bya Ralu 1

21.06.2014, 07:04

vai salivez cum arata!vreau si eu

Angelina_Elena 1

21.06.2014, 23:44

Arata minunat!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

10630 puncte

Valclaudia

7220 puncte

Constelatialeu

6780 puncte

Bya Ralu

6210 puncte

mirela0911

5240 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!