Pui cu sos din iaurt si lamaie

de Lia_ in Pui, 5 Mar 2014 | 12939 vizualizari

 

Carnea, mai ales cea de pui care a fost cumparat din magazin, care este mai fada, o prefer marinata. Am cantarit din ochi reteta aceasta cu carnea marinata in amestec pe baza de suc de lamaie, sosul din iaurt la pui nu-mi era strain, prin urmare, am decis ca va fi o alegere buna si nu m-am inselat. Eu am preparat cu iaurt 3.5% grasime. Nu stiu daca ar fi la fel de savuros cu iaurt degesat maxim, ma indoiesc. Cel mai gustos ar fi daca puteti sa preparati cu iaurt de casa din lapte integral.

 

INGREDIENTE

  • 1 pui portionat
  • 2 linguri miere
  • MARINADA
  • 3 lamâi
  • 3 linguri ulei
  • 1 bucatica de ghimbir
  • 4 catei usturoi
  • OPTIONAL 1 praf de piper (am pus)
  • sare
  • SOSUL DIN IAURT
  • 1 kg iaurt natur (recomandat facut in casa din lapte integral)
  • 2 lingurite praf de curry
  • optional putin coriandru tocat sau pulbere
  • 1 lingurita seminte de anason (n-am avut)
  • frunze de coriandru pentru decor (am pus patrunjel)
  • sare si piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu sos din iaurt si lamaie:

1. Speli cu nadejde pulpele de pui cu apa rece. Portionezi puiul si ai grija sa fie bine scurs de apa. Eventual tamponezi cu prosop din hartie pus in multe straturi. Eu indepartez pielea, voi procedati asa cum doriti. Crestezi pulpele adanc la incheietura ca sa nu ramana in sange sau poti cumpara doar ciocanele. Crestezi partile carnoase in diagonale. Pieptul il dai in doua pe lung si il crestezi in romburi adanci cam de 1cm. Asezi carnea intr-un vas in care urmeaza sa il marinezi. 

2. Cureti ghimbirul si usturoiul. Le dai pe razatoare, pe partea cu gauri mici. N-am mai trecut prin presa usturoiul, daca tot aveam in fata razatoarea.

3. Cureti de coaja lamaile. Le storci la storcatorul electric.

4. Le amesteci impreuna cu ulei, piper si sare. Rastorni marinada peste carne, le ungi bine si acoperi etans cu capac sau folie. Pui la frigider, la marinat, pentru minim o ora.

5. Încinge cuptorul la 180° C

6. Scurge bucatile de pui de marinada si fragmente care s-ar putea arde si unge-le cu miere. Sotul meu nu agreaza nimic dulce in mancaruri-fel principal dar aici, fiind marinat in lamaie si sosul din iaurt acrisor, mergea sa fi pus.

7. Intr-o tava cu pereti inalti, rastorni iaurtul. Adaugi sare, piper, anason si curry. Omogenizezi bine sosul.

8. Pune deasupra bucatile de pui unse cu miere. Pune deasupra rondele de lamâie. 

9. Introdu la cuptor pentru 45 de minute, întorcând carnea din când în când. 

10.Daca iaurtul s-a strans in conglomerate, rastorni sosul in blender si il mixezi cu putin iaurt.

11.In farfurie pui sos, decorezi cu coriandru verde sau sau patrunjel tocat, pui bucatile de pui cu feliile de lamaie pe ele. 

Noi am insotit cu salata de varza si morcov asezonata si garnitura din orez alb basmati dupa metoda de aici . A doua zi cu cartofi natur.

Sa va fie de folos!

TIPS-URI

1

La cererea sotului, eu n-am pus miere, desi ar fi mers. Ar fi echilibrat gustul de la lamaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu sos din iaurt si lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pui umplut cu clatite