Pui cu sparanghel si cartofi

de anca_rm in Pui, 25 Apr 2016 | 656 vizualizari

 

In gradina a iesit sparanghelul si l-am cules in timp util de aceasta data . M-am tot uitat la retete mai deosebite cu sparanghel  si am vazut cateva cu carnita . Asa ca am scos o punga cu carne de pui de tara si m-am pus pe treaba .
Anul trecut in luna mai am incercat sparanghel invelit in bacon si mie nu mi-a placut , asa ca am incercat altceva . De data asta a fost foarte bun asa ca am  adus reteta sa incercati daca doriti .
Zilele astea am vazut in magazine sparanghel care arata tare bine , era proaspat si verde frumos  la un pret acceptabil , undeva la 9 lei gramajoara.
 
 
Asa si daca tot azi nu pot lucra pentru ca se fac extragerile pentru declaratia 394 si 300  m-am gandit sa va aduc si reteta 

 

INGREDIENTE

  • -carne de pui (eu am avut pulpe si aripioare )
  • -1 legatura sparanghel
  • -9 cartofi (calculate cam 3 cartofi potriviti pe persoana)
  • -1 cana suc de rosii
  • -cateva rosii chery
  • -1 ceapa
  • -1 lingura ulei
  • -1 pahar vin alb
  • -sare
  • -piper
  • -pudra de ghimbir
  • Extra : apa
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu sparanghel si cartofi:

Eu am avut carne de pui de la tara deci a trebuit sa o gatesc mai mult . Daca cumparati carne de pui din magazine procesul de gatire va fi mult mai scurt .


Am spalat carnea si am lasat-o sa se usuce putin .


Intr-o oala am pus uleiul la incins si am calit ceapa usor . Am asezat bucatile de carne si am lasat-o sa prinda putina culoare .


Am adaugat apa fierbinte (cam 500 ml) si am lasat carnea sa se fiarba bine sis a scada apa.


Pana cand a fiert carnea am curatat sparanghelul si l-am taiat mai scurt , si am curatat cartofii .


Cand carnea mai avea putin pana sa fie bine am adaugat cartofii intregi (cartofi mai mici) , vinul alb si rosiile chery taiate in jumate . Am pus capacul si am lasat la fiert pana cand cartofii s-au inmuiat putin , dar nu au fost gatiti de tot .


Timpul de gatire al cartofilor depinde de soiul lor si de marime , asa trebuie incercati .


Adaugam sucul de rosii , condiment si sparanghelul curatat de partea lemnoasa de jos si spalat in apa rece .


Punem capacul din nou si lasam inca 10 minute .


Oprim focul , presaram deasupra frunze de patrunjel si busuioc si acoperim din nou cu capacul. Lasam mancarica sa se odihneasca sis a se intrepatrunda aromele .



Servim cald .


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu sparanghel si cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

alilianaa 1

25.04.2016, 20:15

bun. bun

Rocsi 1

26.04.2016, 10:53

Vreau o portie, dar fara sparanghel!

Camelya 1

12.05.2016, 12:12

Ce apetisant este preparatul tau!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de pui cu smântână și găluște de făină

de RODIMUR 4

ieri la 22:56

Prăjitură din albuşuri,cu vişine

ieri la 19:46

Aperitiv de post: Roșii umplute cu salată de vinete

de RODIMUR 4

ieri la 14:31

Gogoșari feliați în oțet

de RODIMUR 4

ieri la 12:23

RETETA RECOMANDATA
Piept de pui cu legume sub crusta de piure