Pui cu urechi de lemn

de LeBlogPiquant in Pui, 8 Noi 2010 | 17062 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui
  • 4 linguri de sos de soia
  • 2 linguri de sos iute
  • 2 linguri sos dulce-acrisor
  • o ceapa
  • 1 ardei gras
  • 1 dovlecel
  • urechi de lemn (50g)
  • 1 lingura amidon
  • cateva picaturi ulei de susan
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu urechi de lemn:

Taiati puiul in bucatele de 2cm, marinati-l in 2 linguri de sos de soia si 2 linguri de sos iute vreun sfert de ora, si prajiti-l in wok intr-o lingura de ulei, pana se patrunde, apoi scoateti-l pe o farfurie si lasati-l sa se odihneasca Separat, taiati o ceapa mica si un ardei gras cubulete, 1 dovlecel mic felii subtiri, si urechile de lemn rehidratate in prealabil, fasiute.

Mai puneti o lingura de ulei in wok, si trageti legumele la foc iute pentru 4-5 minute.

Apoi adaugati puiul, si un sos facut dintr-o lingura de amidon (sau faina), 2 linguri de sos de soia, 2 linguri de sos dulce acrisor, si mai lasati 2-3 minute amestecand in continuu.

La sfarsit, ati face foarte bine sa adaugati 2-3 picaturi (! - nu mai mult) de ulei de susan, care scoate foarte frumos in evidenta toate aromele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu urechi de lemn" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pui cu sos curry si garnitura de orez