Pui de tara cu smantana

de Rocsi in Pui, 17 Sep 2015 | 1746 vizualizari

 

Daca va place puiul de tara, nu puteti rata o astfel de reteta. Este prea buna, prea ca la tara ;)

 

INGREDIENTE

  • pulpe si aripi de pui de tara (eu am folosit de la 4 pui)
  • 2 cepe potrivite
  • 1 ceapa verde
  • 1 morcov
  • 250 gr smantana groasa de tara
  • 1/2 legatura marar verde
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • 1 foaie de dafin
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui de tara cu smantana:

Parlim pe flacara aragazului bucatile de pui, le spalam, taiem pulpele in doua separand copanelele de partea superioara. Incingem uleiul intr-o cratita, punem carnea, o rumenim pe toate partile. Adaugam apa cat sa cuprindem toata carnea, acoperim cu un capac, lasam sa fiarba la foc potrivit spre mare. Curatam ceapa, o tocam marunt, ceapa verde o taiem rondele. Morcovul il decojim, il facem rondele subtirele. Cand este fiarta cam pe jumatate carnea, adaugam ceapa, morcovul si ceapa verde. Presaram sare, piper, foaia de dafin si daca mai este nevoie, mai adaugati apa clocotita. Lasam sa fiarba bine toate, iar spre final dam focul la mic, adaugam smantana, amestecam. Mai lasam 1-2 minute pe foc, apoi dam cratita deoparte. Tocam mararul verde, il presaram deasupra acoperim pentru 5 minute preparatul. Se serveste cald. Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui de tara cu smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (42)

Rocsi 1

18.09.2015, 10:38

Cris

RuxyRux 1

19.09.2015, 20:35

Grozav puiul cu smantana...arata tare gustos!

Rocsi 1

20.09.2015, 10:02

Rux, multumesc mult

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Pui in crusta crocanta si sos de rosii