Pui de tara cu smantana

de Rocsi in Pui, 17 Sep 2015 | 4193 vizualizari

 

Daca va place puiul de tara, nu puteti rata o astfel de reteta. Este prea buna, prea ca la tara ;)

 

INGREDIENTE

  • pulpe si aripi de pui de tara (eu am folosit de la 4 pui)
  • 2 cepe potrivite
  • 1 ceapa verde
  • 1 morcov
  • 250 gr smantana groasa de tara
  • 1/2 legatura marar verde
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • 1 foaie de dafin
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui de tara cu smantana:

Parlim pe flacara aragazului bucatile de pui, le spalam, taiem pulpele in doua separand copanelele de partea superioara. Incingem uleiul intr-o cratita, punem carnea, o rumenim pe toate partile. Adaugam apa cat sa cuprindem toata carnea, acoperim cu un capac, lasam sa fiarba la foc potrivit spre mare. Curatam ceapa, o tocam marunt, ceapa verde o taiem rondele. Morcovul il decojim, il facem rondele subtirele. Cand este fiarta cam pe jumatate carnea, adaugam ceapa, morcovul si ceapa verde. Presaram sare, piper, foaia de dafin si daca mai este nevoie, mai adaugati apa clocotita. Lasam sa fiarba bine toate, iar spre final dam focul la mic, adaugam smantana, amestecam. Mai lasam 1-2 minute pe foc, apoi dam cratita deoparte. Tocam mararul verde, il presaram deasupra acoperim pentru 5 minute preparatul. Se serveste cald. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui de tara cu smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (42)

Rocsi 1

18.09.2015, 10:38

Cris

RuxyRux 1

19.09.2015, 20:35

Grozav puiul cu smantana...arata tare gustos!

Rocsi 1

20.09.2015, 10:02

Rux, multumesc mult

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu pui rotisat si ciuperci