Pui fript pe gratar, cu piure si salata de varza

de Ancutsa in Mancare copii, 13 Iul 2019 | 463 vizualizari

 

Am ales să gătesc puiul pe grătarul electric, în loc să-l prăjesc în ulei, iar cartofii să-i fac piure, în loc să-i prăjesc, făcând astfel masa mai sănătoasă. Am completat cu o salată de varză albă și roșie, delicioasă.
„Meniu copii”

 

INGREDIENTE

  • 4 pulpe de pui,
  • 5 cartofi mari,
  • 100 g unt,
  • 2 linguri smântână,
  • Condimente: sare, boia dulce, oregano, cimbru, cimbrișor și coriandru – după gust,
  • O varză mică albă,
  • O varză mică roșie,
  • Ulei – după gust,
  • oțet – după gust,
  • 1 l apă
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui fript pe gratar, cu piure si salata de varza:



Se dezosează pupele de pui și se ung cu mirodenii după plac (eu mi-am făcut propriul amestec din mirodeniile preferate într-un borcănel) și se rumenesc bine pe grătarul electric.


Se curăță și se spală cartofii, se taie cubulețe și se pun la fiert într-o oală cu 1 l apă și o linguriță rasă cu sare. Când sunt bine pătrunși, se dau de pe foc, se scurg cartofii de apă, se adaugă untul și smântâna și se bat pentru piure.


Cele două verze se dau pe răzătoare și se asezonează după plac cu ulei, oțet, o sare și apă.


Se așază pe fiecare platou pui pe pat de piure și salată de varză.



Porții: 4


Timp de pregătire: 10 min


Timp de gătire: 50 min


Poftă Bună!


Dacă vă place rețeta mea, o puteți găsi și pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/07/pui-fript-pe-gratar-cu-piure-si-salata.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui fript pe gratar, cu piure si salata de varza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Ancutsa 1

15.07.2019, 22:13

Multumesc mult, Lucy!

dantes 1

19.07.2019, 13:18

Bun!

Ancutsa 1

19.07.2019, 16:00

Multumesc, domnule Dante!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

5592 puncte

Lau

Lau 9

4159 puncte

Constelatialeu

3711 puncte

RODIMUR

2956 puncte

Rocsi

2904 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Preanici, sau turtite dulci basarabene

de RODIMUR 7

ieri la 21:48

Portokalopita - placinta greceasca cu portocale si iaurt

de oanapl 6

ieri la 21:10

Salata de cartofi cu ardei kapia copti

de Rocsi 9

pe 26.09 la 20:32

Omleta cu spanac si mozzarella

de RODIMUR 7

pe 26.09 la 20:29

Vinete cu ton si cascaval la cuptor

de oanapl 6

pe 26.09 la 18:16

RETETA RECOMANDATA
Piept de pui cu morcovi in suc de portocale