Pui impanat cu usturoi

de Ina in Pui, 25 Ian 2012 | 4589 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un pui intreg ( fara cap si picioare )
  • boia dulce de ardei
  • sare/ delikat
  • piper
  • ulei pentru uns puiul ( 50 ml)
  • sos de soia
  • o capatana mare de usturoi
  • marar verde 
  • cartofi pentru garnitura 
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui impanat cu usturoi:

Curatam cartofii, ii spalam si-i feliem, apoi ii fierbem pe jumatate, in apa cu sare ( sa nu intre furculita prea usor in ei ) .


Puiul se curata si se spala bine in apa rece. Pe toata suprafata lui se fac din loc in loc "buzunare" prin strapungerea cu un cutit, in fiecare buzunar strecurandu-se bucati de usturoi. Ungem puiul cu ulei, il stropim bine cu sos de soia si presaram boia dulce de ardei si piper. Condimente presaram si in interiorul puiului, dupa care aruncam si o mana de catei de usturoi si crengute de marar. ( Eu am aruncat si-un carnat , gasit stingher prin frigider :D )


In cuptorul cu halogen ( sau in tava, daca folositi cuptorul de aragaz ) asezam feliile de cartofi fierti pe jumatate, pe care le stropim cu sos de soia si presaram delikat, bucati de usturoi si marar verde. Asezam puiul pe patul de cartofi si rumenim totul la 200 grade Celsius, in doua reprize a cate 30 minute. Intre cele doua reprize intoarcem puiul pentru a se rumeni uniform pe ambele parti. Cartofii vor fi scaldati in grasimea ce se va scurge din pui pe timpul coacerii, dar va asigur ca va veti linge pe degete de cat de gustosi vor fi.


Am servit cu salata de sfecla rosie.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui impanat cu usturoi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (42)

kamy 1

27.01.2012, 09:54

bun asa

jolygina 1

29.01.2012, 12:17

imi e o foameeee

kukibella 1

31.01.2012, 21:30

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

MotanLaOale

9960 puncte

Rocsi

9430 puncte

RODIMUR

7650 puncte

mirela0911

7550 puncte

 merisor

7550 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Lebar de casa
  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

  • 18

    MA

RETETA RECOMANDATA
Pui cu cartofi si sos bechamel