Pui in crusta crocanta de mustar

de Oana in Pui, 11 Oct 2009 | 8059 vizualizari

 

O reteta rapida, am descoperit-o intr-una din cartile mele Reader's Digest "Rapid si Delicios".

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe mari de pui
  • unt pentru uns tava
  • sare
  • piper
  • 1/2 ceapa mica
  • 1 catel mare de usturoi
  • 50g pesmet
  • o lingura unt
  • o lingura cu varf de patrunjel proaspat tocat fin
  • 2 linguri maioneza
  • o lingurita cu varf de mustar
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui in crusta crocanta de mustar:

Se incalzeste cuptorul. Se unge o tava termorezistenta cu unt si se aseaza in ea pulpele de pui spalate si uscate. Se pun cu pielea in jos, se sareaza si pipereaza dupa gust. Se pune tava la cuptor pentru 20 de minute, intorcand pulpele la jumatatea intervalului. Am acoperit tava apoi cu o folie, sa nu sara.


Intre timp se curata ceapa si usturoiul si se toaca foarte fin. Se topeste untul intr-o tigaie, apoi se adauga ceapa si usturoiul si se calesc 5 minute. Se pune pesmetul si patrunjelul, se amesteca si se mai lasa 2 minute pe foc, amestecand din cand in cand. Maioneza si mustarul se amesteca si se pun deoparte.


Se scot pulpele, se ung cu sosul de maioneza si mustar, apoi se presara peste ele pesmetul, acoperindu-le bine. Se preseaza usor cu mana. Se pune iar tava la cuptor 5 minute, pana se rumeneste usor.

 

TIPS-URI

1

Cea mai potrivita garnitura la acest fel este conopida sau broccoli. Eu le-am combinat si cu niste morcovi si cartofi cu patrunjel deasupra :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui in crusta crocanta de mustar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (3)

rivka 1

11.10.2009, 21:06

hahhaha nu ma fa oana ca merg acum sa-mi dezghet niste pulpe din congelator .

arata bine, sunt bune???o pun la favo...

Oana 1

11.10.2009, 21:08

Sunt nemaipomenite! Crusta aia are un gust deosebit, e buna! Doar ca, parerea mea, cam grele pentru bietele mele pietricele de la fiere Eu am mancat jumatate de pulpa cu legume, iamiii! Merita incercate!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Aripioare de pui la cuptor