Pui in crusta de verdeturi

de RataciriCulinare in Pui, 14 Mar 2015 | 713 vizualizari

 

Peste tot vezi pui pe sticla si la rotisor, ce ziceti de un pui in crusta de verdeturi?!

 

INGREDIENTE

  • un pui mare (1.8 kg);
  • unt 100g;
  • o lamaie;
  • o ceapa;
  • 3 catei de usturoi;
  • sare, piper;
  • coaja de lamaie;
  • boia dulce de ardei;
  • ulei de masline aromatizat cu cimbru;
  • busuioc,patrunjel si marar proaspat (o legatura)
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui in crusta de verdeturi:

-Curatam puiul de eventualele pene, desprindem usor pielea fara a o rupe.


-Aromatizam untul cu marar, busuioc, coaja de lamaie, patrunjel.


-Tocam patrunjelul, mararul, busuiocul, un catel de usturoi si coaja de lamaie.


-Introducem in pui lamaia, dupa ce i-am ras coaja, ceapa si doi catei de usturoi.


-Ungem puiul pe sub piele cu untul aromatizat iar pe deasupra il masam cu ulei de masline, adaugam boia si intindem amestecul din verdeturi formand o crusta, sare si piper la final.


-Il bagam la cuptor pentru aproximativ 2 ore la o temperatura potrivita, pe mine m-a ajutat termometrul, temperatura carnii trebuie sa aiba 90 grade in interior.


O idee pentru satisfacerea gustului pretentios. :) :D :P




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui in crusta de verdeturi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

MotanLaOale 1

14.03.2015, 22:55

Rocsi 1

15.03.2015, 19:29

Bine ai veni

RataciriCulinare 1

15.03.2015, 20:48

multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pui cu sunca si usturoi