Pui in crusta de verdeturi

de RataciriCulinare in Pui, 14 Mar 2015 | 2522 vizualizari

 

Peste tot vezi pui pe sticla si la rotisor, ce ziceti de un pui in crusta de verdeturi?!

 

INGREDIENTE

  • un pui mare (1.8 kg);
  • unt 100g;
  • o lamaie;
  • o ceapa;
  • 3 catei de usturoi;
  • sare, piper;
  • coaja de lamaie;
  • boia dulce de ardei;
  • ulei de masline aromatizat cu cimbru;
  • busuioc,patrunjel si marar proaspat (o legatura)
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui in crusta de verdeturi:

-Curatam puiul de eventualele pene, desprindem usor pielea fara a o rupe.

-Aromatizam untul cu marar, busuioc, coaja de lamaie, patrunjel.

-Tocam patrunjelul, mararul, busuiocul, un catel de usturoi si coaja de lamaie.

-Introducem in pui lamaia, dupa ce i-am ras coaja, ceapa si doi catei de usturoi.

-Ungem puiul pe sub piele cu untul aromatizat iar pe deasupra il masam cu ulei de masline, adaugam boia si intindem amestecul din verdeturi formand o crusta, sare si piper la final.

-Il bagam la cuptor pentru aproximativ 2 ore la o temperatura potrivita, pe mine m-a ajutat termometrul, temperatura carnii trebuie sa aiba 90 grade in interior.

O idee pentru satisfacerea gustului pretentios. :) :D :P


Daca ti-a placut reteta noastra "Pui in crusta de verdeturi" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2278 puncte

Rocsi

695 puncte

Lau

Lau 9

260 puncte

vasimur

163 puncte

oanapl

139 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
"Freekeh" cu pui