Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola
Pentru idee m-am inspirat de la Laura Laurentiu.A iesit cel mai fraged si gustos pui la cuptor pe care l-am mancat pana acum :) Are putine ingrediente si se face foarte usor !
Pentru inceput se spala bine puiul si se curata apoi se lasa la zvantat.Se condimenteaza puiul cu sare si condimentul pentru pui si se maseaza bine pe toate partile .
Intr-o tigaie am pus la incins uleiul apoi am prajit puiul pe amandoua partile timp de 3-4 minute pe fiecare parte.
Intr-o tava incapatoare am pus puiul ,laptele si cateii de usturoi.
Am acoperit tava cu folie si am bagat puiul in cuptorul preincalzit la foc mediu pentru aproximativ 45 de minute cu pieptul in sus.(din cand in cand am mai stropit puiul cu sosul din tava )
Am scos tava de la cuptor,am intors cu grija puiul cu pieptul in jos si l-am mai lasat la cuptor inca 45 de minute .(la fel am mai stropit din cand in cand puiul cu sosul format)
Dupa cele 45 de minute am indepartat folia ,am intors din nou puiul cu pieptul in sos si am mai lasat puiul la cuptor pret de cateva minute pana s-a rumenit frumos.
Sosul din tava nu va arata foarte bine,adica se va branzi laptele insa nu afecteaza deloc gustul puiului care este senzational.
Puteti servi puiul cu garnituri la alegere,cartofi la cuptor,cartofi prajiti ,piure de cartofi si/sau salate .
1
sosul impreuna cu usturoiul il putem pune intr-un blender si vom obtine un sos frumos si delicios care va merge minunat alaturi de un piure fin de cartofi si salata la alegere.
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola