Pui în sos Hoisin la cuptor

de ionix in Pui, 20 Oct 2010 | 1677 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 cartofi
  • 1/2 morcov ras
  • 5 pulpe superioare mari
  • doua vinete medii
  • 2 catei de usturoi
  • 1/4 dintr-o ceapa
  • o lingura cu sos Hoisin
  • 200 ml apa
  • putin cimbru
  • o foaie de dafin
  • sare, piper
  • o lingura cu ulei de masline
Portii: 3
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui în sos Hoisin la cuptor:

Pulpele se spala bine iar apoi punem pe ele: sare, piper si morcovul ras. Acoperim cu o folie alimentara si dam la frigider timp de 15-20 de minute.

Intre timp ungem un vas de yena cu ulei si asezam cartofii, taiati in 4 si condimentati. Dupa ce carnea a stat la frigider putin, o luam si o asezam printre cartofi. Presaram cimbru, puneam ceapa taiata julein, punem foaia de dafin si usturoiul taiat feliute. Apa o amestecam bine cu sosul Hoisin si turnam in vasul de yena. Acoperim vasul cu o folie de aluminiu si bagam la cuptor, la foc mic. 

Intre timp curatam vinetele si le taiem felii mai grosute. Lasam pana sunt cartofii aproape gata, carnea se face mai repede, si punem vinetele. Acoperim iar vasul cu folie. Lasam tot la foc mic pana incep sa se faca vinetele iar apoi luam folia de aluminiu si dam la foc mediu. Lasam vreo 10 minute sa se rumeneasca si luam de pe foc.

Se serveste simplu, chiar fara paine, pentru ca are o savoare deosebita acest sos.

Pofta buna!

 

 

TIPS-URI

1

NU PREINCALZITI CUPTORUL CAND FOLOSITI VASE DE YENA!!!!

2

folia de aluminiu se pune pentru a fi siguri ca legumele se vor patrunde cum trebuie...

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui în sos Hoisin la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

-Miti- 1

20.10.2010, 23:57

Unde se mai pot cumpara condimente asiatice online cu livrare in tara? Noi avem numai un Kaufland cu un micut raftulet ptr sosuri. Mie imi place sosul Hoisin,dar nu am mai mancat de mult...

nadina73 1

21.10.2010, 17:43

am ajuns in ograda ta

ionix 1

27.10.2010, 17:37

@Miha... tare pai, de fiecare data cand gatesc este o noua magie

@Corina241... nici eu n-am fost mancacioasa... pana acum vreo 3 ani eh, ii facem dulciuri

@Medi... n-am

@Mitinita... nu stiu eu gasesc mai mereu prin Carrefour, Real sau Cora... dar doar cateva si acolo

@Nadina... bun venit!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!