Pui KFC facut acasa

de Sylvia in Pui, 31 Ian 2010 | 29736 vizualizari

 

La cerere speciala si in repezeala mare ....asta am pregatit astazi. Stiu ca are o multime de calorii si nu e cea mai sanatoasa mancare dar ....cateodata se mai fac exceptii.
M-am obisnuit si fac acasa reteta asta pentru ca nu am FKC in zona si nu ajung la ei decat de 2 ori pe an dar atunci recunosc ca nu ii ratez :)

 

INGREDIENTE

  • bucatele de pui proaspat, piept de pui taiat bastonase, aripioare de pui, pulpe inferioare   si orice altceva va face placere sa degustati cca 300 de grame.
  • 2 oua intregi batute ca pentru omleta cu condimente  ( sare,piper) 
  • putina boia,
  • 2 linguri de faina  alba,
  • 2 linguri de pesmet
  • o mana de fulgi de porumb  , 
  • optional boia iute sau pasta de ardei iute.
  • Pentru garnitura eu am folosit  cartofi medii rosii,
  • maioneza,
  • ketchup.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui KFC facut acasa:

Pregatim bucatile de carne si le condimentam cu sare, piper si putina boia .


Eu am adoptat metoda de a pune in apa clocotita pulpele de pui si aripioarele pentru 2 minute si apoi le pun la stors si le condimentez, asa pot sa le prajesc sa fie crocate si sa fiu sigura ca sunt bine facute si in interior, va sfatuiesc sa incercati metoda. Pentru a le face pané avem nevoie de faina si de un amestec de pesmet cu fulgi de porumb. Fulgii de porumb ii pun intr-o punga mica transparenta si ii presez pe un plan dur cu ruloul patiser pentru intins foi pana cand unii din ei sunt facuti aproape pudra si restul raman bucatele mai mari. Amestecul de pesmet cu fulgi de porumb este foarte reusit si ies chiar exact ca la KFC, am incercat si numai cu fulgi de porumb zdrobiti si nu au iesit ok.


Pentru a realiza puiul crocant avem nevoie de 2 oua intregi batute ca pentru omleta cu condimente ( sare,piper). Trecem bucatelele de carne condimentate prin faina apoi prin ou batut si la urma prin amestecul de pesmet cu fulgi de porumb si le prajim in ulei incins la foc mediu. Pentru bucatelele pe care le dorim picante folosim inainte de a le trece prin faina boia iute sau pasta de ardei iute prin care trecem carnea, ies cu adevarat picate daca alegeti metoda asta ….


Cartofii rosii i-am spalat bine si i-am taiat in 6 parti fiecare si i-am pus in apa clocotita lasadu-i sa fiarba pt 6-8 minute la foc mediu. Apoi i-am stors si i-am condimentat cu sare, piper, boia, putine ierburi aromate si putina faina presarata peste ei.


Prajim cartofii apoi in baie de ulei pentru cateva minute la foc mare pana vedem ca fac crusta aurie, la mine in 5 minute se realizeaza aceasta operatiune si sincronizez prajitul puiului cu prajitul cartofilor.Lasam apoi la stors pe un servetel absorbat de hartie puiul si cartofii si putem face platoul de pui KFC apoi. In maioneza eu pun ierburi uscate aromate , iese o minunatie de masa…excelent de gustoasa si nesanatoasa :)

 

TIPS-URI

1

Amestecati pesmetul cu fulgi de porumb maruntiti sa obtineti o crusta crocanta

2

Folositi cartofii rosii pentru ca ies mai gustosi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui KFC facut acasa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 10 %
389.99 lei
349.99 lei

Blender Monterrey White

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Sylvia 1

01.02.2010, 16:47

Absolut

ana 1

08.02.2010, 10:45

Aseara am facut puisorul ,a foat super ,multam de reteta!

Sylvia 1

08.02.2010, 18:14

Ma bucur ca ti-a placut

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Camelya

10330 puncte

oanapl

8720 puncte

RODIMUR

7960 puncte

Rocsi

7390 puncte

mirela0911

6580 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Aripioare picante a la KFC