Aripioare picante a la KFC

de ionix in Pui, 15 Oct 2009 | 15129 vizualizari

 

sunt o "imitatie" a aripioarelor de la KFC... nu-s foarte sanatoase dar sunt gustoase... yummy

 

INGREDIENTE

  • 1 kg aripioare (fara varf)
  • o cana pesmet
  • o cana faina
  • 3 oua
  • pudra de chili, sare
  • circa jumatate de kg de ulei pentru prajit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aripioare picante a la KFC:

Aripioarele de pui se taie in doua se spala bine, se scurg de apa, se sareaza si se pudreaza cu chili. Se da la frigider jumatate de ora pentru a intra bine condimentele in aripioare.


Pe o farfurie intinsa se pune faina, in alta farfurie adanca se bat ouale cu un praf de sare si chili si intr-o ultima farfurie intinsa se pune pesmetul. (asa cum am postat eu poza).


Uleiul se pune la incins intr-un ceaun sau intr-o tigaie wok.


Se ia aripioara cu aripioara si se trece treptat prin faina, ou si pesmet astfel incat se fie bine acoperite cu fiecare din ingredientele mentionate. Cand uleiul este foarte bine incins de pun aripioarele in ceaun/wok. Se lasa la foc mediu pana se rumenesc pe ambele parti.


Drept garnitura eu am folosit cartofi fierti si sosul de usturoi cu maioneza.



Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Aripioare picante a la KFC" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

RuxyRux 1

15.12.2010, 19:20

Super!!! Buuuneee! Tareee!

bunny2121 1

16.12.2010, 15:38

Am facut si eu dupa alta reteta asemanatoare. Se fierb 10 min dupa ce a inceput sa clocoteasca apa si iti sugerez sa faci amestecul de faina cu chili si putin usturoi granulat sa fie cat mai asemanatoare la gust cu cele de la KFC. Mai trebuie un amestec de lapte 250 ml si un ou. Pentru efectul ala de aripiare crocante se poate folosi un vas cu capac in care se adauga amestecul de faina si 1-3 aripioare sa nu fie inghesuite si se scutura bine pana cand sunt complet acoperites dupa se introduc in laptele cu ou si iar prin faina. Se prajesc in ulei bine incins pana capata o culoare aurie. Reteta o stiu din alta parte si nu imi asum nici un merit la inbunatatirea ei.

ionix 1

16.12.2010, 19:22

Bunny... deci nu mai foloseşti pesmetul... doar făina... chiar o să fac să văd ce-mi iese.... mulţumesc frumos pentru reţetă!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Gustari cu pasta de avocado si ton
  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Aripioare picante cu legume