Pui Kievskaia

de merisor in Pui, 12 Feb 2017 | 522 vizualizari

 

Îmi place mult de tot untul aromatizat cu diverse condimente sau verdeturi, il folosesc deseori in preparate.
Se poate aromatiza cu tot ce este verde: ceapă, usturoi, pătrunjel, mărar, etc, dar eu am ales să-l prepar de data aceasta, puțin mai simplu, să vad ce reacție au băieții mei, însă a fost peste așteptări de apreciat.
 

 

INGREDIENTE

  • 1 kg piept de pui dezosat
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 1 lămâie
  • 200 g unt (65%)
  • 1 legătură pătrunjel
  • 1 legătură mărar
  • 5 căței de usturoi
  • 3 ouă
  • 150 g făină
  • 250 g pesmet
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui Kievskaia:

Preparăm mai întâi untul aromatizat care trebuie să stea la congelator o perioadă.

Tocăm verdețurile mărunt, pisăm usturoiul, radem puțină coajă de lămâie și le adăugăm peste untul moale, ținut la temperatura camerei.

Adăugăm și puțină sare și zeama de la 1/2 lămâie și amestecăm bine totul, până se omogenizează.

Punem untul aromatizat într-o folie alimentară, îi dăm formă de rulou și îl dăm la congelator până când se întărește bine.

Între timp ne ocupăm de pieptul de pui pe care îl filetăm, dar nu foarte subțite, apoi presăm fileurile cu podul palmei, le masăm cu zeamă de lămâie și le condimentăm cu sare, piper și cimbru.

Le lăsăm la odihnit, la rece și acoperite, până se întărește untul aromatizat.

Când este gata untul, îl tăiem în rondele.

La capetele fileurilor din piept de pui, așezăm 2-3 rondele, apoi rulăm fileurile, le prindem, eventual, cu scobitori, să strângem bine untul în interior, le dăm prin făină, apoi prin ou bătut cu sare, piper și o lingură de făină, iar prin făină, iar prin ou, iar la final, le trecem prin pesmet și le așezăm în tava tapetată cu hărtie de copt.

Le dăm la cuptor pentru 35-40 de minute, până se rumenesc frumos la exterior și sunt bine pătrunse la interior.

Eu am preparat și un piure de cartofi în care am adăugat și puțin din untul aromatizat și a iesit tare gustos.

Sper să vă placă varianta mea de pui kievskaia și să vă fie de folos!

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui Kievskaia" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (40)

VanessaAli 1

18.02.2017, 15:00

Ce bunatate!

cristeena20 1

20.02.2017, 23:19

delicios_!!! big like

mihaelar63 1

23.02.2017, 07:37

Grozav de bun De mult timp imi doresc si eu sa-l prepar !!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

12310 puncte

Rocsi

7860 puncte

Constelatialeu

5590 puncte

Adele

5390 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cum se toaca verdeturile
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Trandafiri cu miere si scortisoara

de oanapl 5

Trandafiri cu...

ieri la 23:14

Tocanita de ciuperci

de oanapl 5

Tocanita de...

ieri la 23:10

Chiftele cu soia

de Rocsi 9

Chiftele cu soia

ieri la 20:32