Pui Kung Pao

de Satisfyyourcravings in Pui, 9 Apr 2014 | 3451 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru marinată:

  • 1 piept de pui tăiat cuburi
  • 1 lingură vin din orez
  • 1 lingură ulei
  • 1 lingură sos soia
  • 1 lingură făină
  • sare

Pentru sos:

  • 2 linguri apă
  • 1 lingură făină
  • 4 linguri sos de soia
  • 100 ml vin alb sec
  • 1 1/2 linguri sos hoisin
  • 3 lingurițe sambal oelek (pastă din ardei iuți)
  • 1 1/2 linguri zahăr
  • 2 căței de usturoi, pisați
  • 1 linguriță ghimbir proaspăt, ras
  • 2 linguri ulei
  • 2 ardei portocalii, tăiați fâșii
  • 2 fire de ceapă verde tocate
  • 1 mână caju prăjit
  • orez brun, gătit-pentru servit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui Kung Pao:

Se amestecă toate ingredientele pentru marinată și se lasă la frigider pentru 20 de minute.


Se încălzesc 2 linguri de ulei într-un wok și se adaugă ardeiul și partea albă a firelor de ceapă. Se gătesc la foc mare 4-6 minute.


Se scot pe o farfurie.


Într-un bol, se amestecă apa cu făina, apoi se adaugă vinul, sosul hoisin, sambal oelek, zahărul, cățeii de usturoi și ghimbirul.


În același wok, se adaugă puțin ulei (dacă este nevoie) și se adaugă și puiul cu marinata. Se gătește la foc mare până devine auriu. Se adaugă sosul obținut anterior și se aduce la punctul de fierbere. Se adaugă caju și se mai gătește până sosul se îngroașă.


Se servește cu orez brun și ceapă verde presărată deasupra.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui Kung Pao" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Satisfyyourcravings 1

09.04.2014, 17:02

Julia_Snow 1

09.04.2014, 17:33

Excelent!

Rocsi 1

09.04.2014, 20:20

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu branza si fructe de padure

de oanapl 5

ieri la 22:59

Desert tort cu crema de lamaie, capsuni si jeleu din vin sau 7 ani de bucatareala ori hlizeala pe Bucataras.ro

ieri la 19:17

Înghețată de caise confiate

de RODIMUR 4

ieri la 16:20

Desert tort cu crema de capsuni si glazura oglinda de ciocolata

de Oana 8

ieri la 16:08

RETETA RECOMANDATA
Frigarui asortate