Pui la borcan

de mihaelar63 in Pui, 11 Mai 2020 | 203 vizualizari

 

  Am vizionat reteta pe You Tube la Russian food si mi-a parut interesanta. Bineinteles ca mi-a tulburat somnul pana in momentul in care am reusit sa o pun in aplicare. Se obtine un pui suculent si gustos.  Cred ca condimentarea tine de gustul fiecaruia. Deci va invit sa fiti creativi.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne pui de casa -pulpe si spate
  • 2 cepe rosii
  • 1 caciulie usturoi
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras galben
  • 1 foaie dafin
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1 lingurita oregano uscat maruntit
  • 1/2 lingurita piper negru macinat
  • sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui la borcan:


  1. Carnea de pui bine spalata se pune intr-un bol impreuna cu condimentele si cu sarea .

  2. Se amesteca bine , masand usor bucastile de carne pentru ca sa se condimenteze uniform .

  3. Ceapa se curata si se taie jumatati .

  4. Se curata usturoiul de mustati si se taie in jumatate .

  5. Mie imi place in fripturi sa procedez astfel cu usturoiul .

  6. Dupa cocere , usturoiul se strange usor si continutul ca o crema il intind sau amestec pe/in carne .

  7. Ardeii se curata , spala si se taie dupa dorinta .

  8. Se foloseste un borcan adecvat cantitatii de pui ce o avem. Eu am folosit un borcan de 2 l.

  9. Se aseaza carnea de pui si foaia de dafin in borcan , alternand cu ceapa , usturoiul si ardeii grasi .

  10. Sigilati gura borcanului cu ajutorul unei folii de aluminiu .

  11. Atentie !!!!Cuptorul nu se preincalzeste pentru a evita sparcera borcanului .

  12. Borcanul se pune la cuptor timp de o ora si jumatate la 180 grade Celsius .

  13. Daca doriti carnea mai rumena scoateti folia inainte cu 20 de minute de terminarea coacerii .

  14. Serviti carnea de pui preparata la borcan ,alaturi de garnitura si salata preferata .

  15. Pofta mare !!!

TIPS-URI

1

In reteta vizionata ceapa era taiata inele si usturoiul taiat mai marunt.

2

Se curata usturoiul de mustati si se taie in jumatate.

3

Mie imi place in fripturi sa procedez astfel cu usturoiul .

4

Dupa coacere, usturoiul se strange usor si continutul ca o crema il intind sau amestec pe/in carne.

5

Atentie !!!!Cuptorul nu se preincalzeste pentru a evita spargerea borcanului.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui la borcan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

mihaelar63 1

11.05.2020, 21:24

Rocsi , nici eu dar se pare ca inventivitatea gospodinelor este mare

mihaelar63 1

11.05.2020, 21:25

Cleme , daca-i sucesti intai gatul , nu se mai sufoca )

Tabita _ 1

12.05.2020, 01:23

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6412 puncte

mihaelar63

6404 puncte

Constelatialeu

6275 puncte

Panacris

6179 puncte

Ancutsa

5290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Rulada din piept de pui pentru sandwich