Pui la cocotte cu legume

de Sylvia in Pui, 8 Dec 2010 | 2066 vizualizari

 

V-am mai zic ca sunt tare mandra de aceasta achizitie, frumoasa mea cocotte de fonta emailata ( foarte grea dealtfel ) care merge excelent atat pe aragaz cat si in cuptor si face o minune de mancare. Datorita modului in care se incinge si difuzeaza caldura mancarea se face incet si foarte gustoasa, ca si in ceaunul de fonta romanesc. Focul trebuie sa fie foarte mic, pe minim dat pentr ca odata inmagazinata caldura aceasta este foarte bine redata si in mod uniform.

 

INGREDIENTE

  • un pui de casa( fermier am pus eu ) decupat in bucati,
  • o mana de ardei taiati fasii ( eu am pus ardei de mai multe culori ),
  • cativa hribi rehidratati,
  • o jumatate de cutie de rosii decojite in suc propriu,
  • sare,
  • piper,
  • boia,
  • 2 linguri ulei masline, 
  • o crenguta de cimbru uscat,
  • patrunjel verde,
  • 2 catei de usturoi.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui la cocotte cu legume:

Preparare : bucatile de pui se condimenteaza bine cu sare, piper, putina boia, 2 linguri de ulei de masline, verdeata maruntita si se lasa sa stea putin la rece pana prind aroma. Se cladesc apoi in cocotte.


Adaugam peste combinatia de legume, hribi si rosiile decojite taiae cubulete su turnam o canita de apa. Adaugam si o creanga de cimbru uscat .


Acoperim cu capac si deindata ce inceape sa fiarba dam focul pe minim si lasa asa pret de 45-60 minute ( depinde de pui, cel de casa fierbe putin mai greu ).


Cu 2-3 minute inainte sa inchidem focul adaugam 2 catei de usturoi zdrobiti.Carnea iese extrem de frageda si de aromata, ma bucur sincer ca am vas. Aceasta mancare a fost felul principal pentru cina de Mos Nicolae invitatilor mei le-a placut foarte mult.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui la cocotte cu legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

epurasha2bb 1

15.12.2010, 14:09

minunat Sylvia ! oftez acum ca nu sunt si eu in fata unei portii! 5f!

Bucataras Medi 1

19.12.2010, 14:45

Stiu ca nu mai ai dar asa pofta mi-ai facut ca nu ma pot abtine sa nu salivez............minunat mai arata si sunt convinsa ca este un deliciu..............

Sylvia 1

22.12.2010, 11:36

Medi si Roberta va mai fac o portie

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Mancare de mazare cu pui