Pui la cuptor cu plante aromatice

de Irina in Pui, 25 Feb 2015 | 1891 vizualizari

 

Daca va aduceti aminte sau nu, cu vreo doua saptamani in urma am postat o poza cu un pui pregatit la cuptor de Oana, dupa o reteta a Sylviei. Atat de bun a fost, ca am cumparat si eu unul zilele trecute si le-am facut si eu copiilor. Fraged, suculent, aromat, nu mai stiu cum sa il descriu, dar va indemn si pe voi sa-l pregatiti. Merci, Sylvie! :)
Iata si reteta mea de pui la cuptor cu plante aromatice:

 

INGREDIENTE

  • 1 pui intreg
  • 50 g unt
  • sare
  • patrunjel verde
  • plante aromatice:busuioc, salvie, cimbru, rozmarin
  • 1 pahar cu vin alb
  • ciuperci champignon
  • rosii cherry
  • 1 capatana de usturoi
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui la cuptor cu plante aromatice:

Am incins cuptorul la 200 grade.


Am curatat si spalat puiul, dupa care l-am asezat in tava in care il voi pune la cuptor.


Am amestecat untul cu verdeata tocata marunt, sare si plantele aromatice.


Cu untul aromat am uns puiul pe sub piele: pe piept, pe spate, pulpe si aripi, dupa care am folosit restul de unt pentru a-l unge si pe deasupra. Am "cremuit" bine puiul, pentru o piele frumos colorata si rumena, dupa care am mai presarat ceva sare si plante.


Am stropit puiul cu vin, am adaugat si cateii de usturoi, dupa care am pus tava la cuptor pentru 1 ora.


Puiul incepe sa se rumeneasca frumos, asa ca din cand in cand am avut grija sa il stropesc cu zeama din tava. De jur-imprejur am aranjat ciupercile si rosiile cherry.


Am mai lasat puiul la cuptor pentru 30 minute.


Am aranjat puiul pe un platou si l-am inconjurat cu ciupercute, rosioare si catei de usturoi. Va poftesc si pe voi la masa!






 

TIPS-URI

1

amestecul de plante aromatice nu e fix, puteti pune ce va place mai mult; pentru o aroma mai puternica e de preferat sa folositi plante aromatice proaspete;

2

un tips de la Sylvia: daca aveti un grilaj pe care sa-l asezati in tava, puneti puiul pe el, in asa fel incat sa nu stea direct in zeama si doar il stropiti din cand in cand cu zeama din tava;

3

temperatura cuptorului poate fi ajustata, in functie de cat de mare e puiul;

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui la cuptor cu plante aromatice" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

MotanLaOale 1

26.02.2015, 19:59

bun bun

Rocsi 1

26.02.2015, 21:58

Tare apetisant mai este!

Sylvia 1

02.03.2015, 16:13

pot sa iti spun din poze )) ca se vede ce fraged si suculent este ! ma bucur ca v-a placut reteta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu visine si urda

de oanapl 5

ieri la 23:19

Japoneze

de RODIMUR 4

ieri la 22:00

Pâine de casă

de RODIMUR 4

ieri la 20:53

Clatite cu branza si dovlecel

de Adi 3

ieri la 19:34

RETETA RECOMANDATA
Pui grecesc cu lamaie, oregano si usturoi