Pui la cuptor cu sare

de Bucataras in Pui, 1 Mai 2009 | 6601 vizualizari

 

Este o combinatie a gustului intre dulce si sarat, o sa ramineti incintati, spune Anisoara, o veche prietena a noastra.

 

INGREDIENTE

  • Pentru un pui:
  • 2 kg de sare mare
  • ulei
  • bere 1 l
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui la cuptor cu sare:

O reteta care se perepara foarte usor: se curata bine puiul , se spala si se pune la macerat in bere pentru o ora.


Se repartizeaza pe tava un strat de sare , puiul se unge cu ulei pe din afara, si inauntrul lui, se aseaza pe sarea de pe tava, se acopera cu bine cu sare bine, cum este aratat in fotografie si se pune in cuptorul incins pina la 220 grade. Peste 25 minute se scade temperatura la 170. Se coace in jurul la 50 minute – o ora ( pina se rumeneste). Dupa ce se rumeneste bine deasupra , se intoarce si se rumeneste pe cealalta parte.


In timpul coacerii puiului , e posibil sa apara fum, dar foarte rar, depinde de cuptor sau poate din alte motive, nu pot sa-mi dau raspuns la aceata intrebare. Sarea se arunca .


Se scoate puiul din sare , se taie in bucati si se serviste la masa cu compot de struguri alb, care sa fie preparat dulce.

Este o reteta foarte reusita de preparare a puiului. Puiul nu se primeste sarat, isi ia sare atit cit e necesar. Este o combinatie a gustului intre dulce si sarat, o sa ramineti incintati .


POFTA BUNA!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui la cuptor cu sare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (3)

ancuta 1

30.01.2010, 23:52

sa stii ca am mancat o reteta de pui dar pulpe cu sare asa ca si a ta
este excelenta!!!!!

elena1988 1

08.02.2011, 14:32

AnyCostescu 1

07.02.2013, 14:23

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Friptura de pui cu legume mexicane