Pui la cuptor si cuscus in 2 culori

de papabundetot in Pui, 28 Iun 2014 | 2630 vizualizari

 

Am avut o saptamana obositoare asa ca mi-a prins tare bine sa ma joc putin prin bucatarie,astazi a cam fost pentru mine ziua experimentelor culinare,probabil ca veti intelege asta abia dupa ce vedeti desertul pregatit :) ,dar acum e vorba de felul principal asa ca sa ii acordam toata atentia.Ca de obicei in weekend mi-am inceput dimineata cu o plimbare la piata de unde am luat cateva legume proaspete dar,plimbarea m-a si ajutat sa imi fac o idee despre ce urma sa gatesc la pranz :)

 

INGREDIENTE

  • Am folosit pentru friptura:
  • 1 pui intreg
  • 2 lingurite garam masala
  • 2 lingurite chimen macinat
  • 1 lingurita chilly
  • sos de peste
  • ulei de porumb
  • 2 stelute de anason

Pentru cuscus:

  • 2 masuri cuscus
  • 4 masuri apa
  • sare
  • 1 sfecla rosie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui la cuptor si cuscus in 2 culori:

Puiul l-am pus intr-un castron si l-am marinat cu garam masala,chimen,chilly,ulei de porumb,sos de peste,l-am lasat la marinat aproximativ 2 ore,apoi am pus in el 2 stelute de anason,am asezat puiul pe o coala mare de hartie de copt,am turnat si marinata in el,am inchis bine hartia,l-am pus intr-o tava si l-am dat la cuptor,la foc mic pentru o ora si jumatate.Dupa acest timp am scos hartia de copt si l-am mai lasat 30 minute sa se rumeneasca frumos. Cuscus-ul: Am pus in 2 castroane cate o masura de cuscus,am pus la foc 2 craticioare cu apa si sare,iar in una dintre ele am pus si o sfecla rosie taiata felii mari si am lasat apa sa se infierbante bine.

Cand apa s-a infierbantat,am pus-o peste cuscus,scotand sfecla care a colorat frumos apa.Am obtinut astfel aceeasi garnitura in 2 culori,pe care mai apoi cu ajutorul unui inel de inox,am asezat-o in straturi in farfurie si mi s-a parut ca arata tare bine.Voi ce parere aveti? :) Am servit puiul la cuptor cu cuscus alaturi de o salata de vara cu rosii,castraveti si salata verde.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui la cuptor si cuscus in 2 culori" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pui delicios cu garnitura de cartofi la cuptor