Pui la cuptor, umplut cu legume, ciuperci si orez

de Merisor in Pui, 27 Iul 2015 | 11181 vizualizari

 

Daca tot am primit de la mama soacra cate un pui de curte saptamanal, am incercat sa ii prepar in mai multe moduri.
Sunt deliciosi oricum, nu se compara cu puii din comert, clar!
De data aceasta am umplut puiul cu multe legume, ciuperci si orez si l-am lasat la cuptor la foc mic spre mediu sa se prepare mai suculent.

 

INGREDIENTE

  • 1 pui fraged de curte
  • mazare + morcov la punga, congelate(450 gr)
  • 2 cepe
  • 1 capatana usturoi
  • 1 ardei gras, rosu
  • 275 gr ciuperci conservate
  • 150 gr orez( Deroni)
  • 2 linguri grasime de pui topita, sau ulei
  • cimbru
  • piper
  • maghiran
  • boia de ardei dulce
  • 2 foi dafin
  • sare
  • 2 l apa
  • Pentru uns puiul:
  • 1 capatana usturoi
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura grasime de pui topita
  • boia de ardei dulce
  • cimbru
  • busuioc
  • salvie
  • piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui la cuptor, umplut cu legume, ciuperci si orez:

Spalam bine puiul si il punem la fiert in apa cu 1 lingurita sare, intr-un vas incapator.

Il lasam sa fiarba aproximativ 15 minute dupa ce apa a atins punctul de fierbere si inlaturam spuma care se formeaza.

Am fiert putin puiul,  pentru ca fiind un pui de tara, a fost impanat cu grasime si nu am vrut ca aceasta sa inunde legumele cu care l-am umplut.

Bineinteles ca nu s-a topit grasimea definitiv, dar o parte din ea am eliminat-o prin fierbere si in plus, puiul se va prepara mai suculent la cuptor, dupa fierbere.

Scoatem puiul din apa si il lasam sa se raceasca putin.

Intre timp ne ocupam de sosul cu care il vom unge.

Curatam usturoiul si il pisam in mojar cu 1 lingurita sare, apoi adaugam peste el grasime de pui, separata din supa in care a fiert.

Luam de deasupra cu o lingura, sau putem pune pur si simplu ulei de masline.

Frecam usturoiul cu grasime, apoi adaugam condimentele, cate un praf din fiecare si amestecam bine.

Mai diluam cu putina supa si ungem puiul cu acest sos si pe exterior, dar si prin interior.

Lasam puiul uns la odihnit, acoperit, pana cand preparam legumele.

Tocam ceapa solzisori si o calim usor tot in grasime de pui, separata din supa, sau in ulei, apoi adaugam ciupercile scurse, legumele congelate si ardeiul tocat marunt.

Le amestecam de cateva ori pe foc, adaugam si orezul si le asezonam cu putina sare si condimente.

Adaugam peste ele si cateva linguri de supa, ca sa nu se lipeasca de vasul in care le preparam, apoi le dam deoparte de pe foc si le lasam sa se raceasca usor cat timp se mai odihneste si puiul nostru.

Nu preparam legumele prea mult, doar asa cat sa se imprieteneasca intre ele si sa-si imprumute gusturile.

Umplem puiul cu acest mixt, il asezam in tava unsa in prealabil, dar nu foarte tare, apoi langa pui asezam restul de legume si orez, care ne-au mai ramas.

Dam tava la cuptor pentru 60 de minute la 150 de grade, dar avem grija sa ne mai uitam din cand in cand, in special la legumele cu orezul de langa pui si sa le mai invartim sa nu se usuce orezul de deasupra.

Eventual mai picuram peste ele si cate putina supa.

Pe la jumatatea timpului, intoarcem si puiul pe partea cealalta sa se rumeneasca uniform.

Timpul de preparare depinde si de cat de fraged este puiul, se poate scurta sau prelungi.

Incercam puiul cu o furculita, aproape de expirarea timpului, iar in ultimele 5-10 minute dam si focul mai tare sa se coloreze frumos.

Legumele din interiorul puiului au gust mai deosebit decat cele din tava.

Pot sa va spun ca a fost tare gustos si delicios acest pui, dar nici legumele n-au fost mai prejos.

 

 

TIPS-URI

1

In timpul servirii, peste legume putem adauga si verdeata tocata marunt: marar sau patrunjel.

2

In supa ramasa, putem adauga niste legume, galuste si rezolvam si felul I, sau o dam la rece pana a doua zi cand preparam alta mancare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui la cuptor, umplut cu legume, ciuperci si orez" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pui cu mujdei de usturoi la cuptor