Pui cu ananas si orez

de -Licurici- in Pui, 13 Feb 2016 | 4414 vizualizari

 

De luna aceasta intru si eu in provocarea Cutia Misterelor, initiata de Cerasela, cu al ei blog Bunatati de prin tara adunate, mai multe despre aceasta frumoasa provocare gasiti aici.
Am primit invitatia de a participa de la Anca, iar aceata reteta vine ca raspuns la provocarea Cutia Misterelor, blog-gazda fiind Blogul Ancai - Prajituri si alte bunatati de la Anca. Ea ne-a provocat sa pregatim diverse preparate cu urmatoarele ingrediente: carne de pasare, lapte/iaurt, crema de branza/branza, oua, ciocolata, orez, vin, citrice, radacinoase, iar vedete lunii februarie, 2016 este ANANASUL. 
Eu am ales din lista de ingrediente: carne de pui, orez, vin, radacinoase (morcov) si vedeta lunii, ananasul. Mi-a iesit un preparat gustos, pe placul tuturor din casa.

 

INGREDIENTE

  • o jumatate piept de pui;
  • o jumatate de ananas;
  • un pahar vin alb;
  • 150 g orez prefirt;
  • 2 ciuperci champignon brune;
  • o ceapa mica;
  • un morcov mic;
  • o jumatate de lamaie;
  • 2 linguri sos de soia;
  • o lingura de unt;
  • sare, piper;
  • foi de dafin;
  • bulgarasi de savoare;
  • patrunjel.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu ananas si orez:

  1. Am spalat bine pieptul de pui, apoi l-am taiat fasii mici, putin mai groase. L-am amestecat bine cu sare, piper, sosul de soia, zeama si pulpa de lamaie, apoi le-am bagat o ora la frigider.

  2. Legumele le-am curatat si spalat, apoi le-am tocat.
  3. Am prajit bucatile de piept de pui in putin ulei, apoi am adaugat ceapa. Dupa ce s-a inmuiat ceapa, am adugat si celelalte legume, pe rand (ceapa, morcov, ciuperci). Am lasat legumele pe foc cateva minute, apoi am adaugat untul.
  4. Cand s-a topit untul, am adaugat ananasul si vinul si am mai lasat 10 min pe foc, apoi am pus patrunjel tocat.
  5. Am pus apa la fiert cu 2 foi de dafim, sare, piper si bulgarasi de savoare. Cand a dat in fiert, am adaugat pliculetul de orez si am lasat 15 min pe foc (conform instructiunilor de pe pachet).
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu ananas si orez" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Frigarui de pui