Pui la cuptor umplut cu prune uscate si migdale

de La Ancuta in Pui, 14 Dec 2011 | 5673 vizualizari

 

Nu mai stiti cu ce sa va surprindeti musafirii? Va dau eu o idee... :)

 

INGREDIENTE

  • 1 pui grill
  • 250 g prune uscate
  • 150 ml vin rosu
  • 1 ceapa mare
  • 1 morcov
  • 4 catei de usturoi
  • 350 g ciuperci
  • 100 g migdale
  • 300 g spanac proaspat
  • 2 felii de paine proaspata
  • cimbru
  • ulei de masline
  • 30 g unt
  • sare, piper
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui la cuptor umplut cu prune uscate si migdale:

Taiem prunele in bucati nu prea mici apoi le amestecam cu vinul si le lasam sa se inmoaie.

Migdalele le oparim iar apoi le curatam de coaja maro si le tocam.

Curatam ceapa si o tocam marunt iar morcovul il dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Incingem 2 linguri de ulei de masline intr-o tigaie mare si adaugam ceapa, morcovul si usturoiul taiat feliute. Lasam putin sa se caleasca, amestecand din cand in cand.

Adaugam ciupercile tocate marunt si mai lasam 5 minute pe foc. Urmeaza apoi migdalele si spanacul spalat si tocat mare. Lasam cateva minute pe foc, amestecand continuu.

Adaugam in tigaie prunele impreuna cu vinul si untul si acoperim. Lasam sa fiarba 8-10 minute, sau pana este fiert spanacul. La final adaugam cimbrul si condimentam cu sare si piper apoi dam deoparte.

Lasam la racit 10 minute dupa care adaugam firimituri facute din miezul celor doua felii de paine.

Pana se raceste umplutura, spalam puiul si il uscam cu un servet. Il condimentam cu sare si piper si il ungem pe toate partile cu ulei de masline.
Umplem puiul cu jumatate din umplutura si il asezam in tava unsa cu ulei. Restul de umplutura o dam la frigider.

Dam puiul la cuptor, la foc potrivit timp de 1 ora si jumatate sau pana este facut (depinde de marimea puiului). Cu o jumatate de ora inainte de a se face puiul punem si restul de umplutura in tava.

Scoatem din cuptor si acoperim cu folie timp de 15 minute. Asezam apoi puiul pe un platou iar in jurul lui aranjam umplutura din tava. Se serveste cald.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui la cuptor umplut cu prune uscate si migdale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (40)

La Ancuta 1

15.12.2011, 21:49

Karin ma bucur ca iti place

mamaieelena 1

17.12.2011, 23:39

mm ce de fineturi si bunatati o trec la favorite

La Ancuta 1

20.12.2011, 15:24

Elena sper sa-ti placa.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pui umplut cu ciuperci si cartofi in vasul roman