Pui la tava cu pilaf

de Lorra in Pui, 25 Mai 2013 | 3032 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pentru pui :
  • 1 pui intreg
  • sare
  • piper
  • ulei
  • putina apa
  • pentru pilaf:
  • 250 gr. orez cu bobul lung
  • 1 - 1/2 l. apa
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • sare
  • patrunjel
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui la tava cu pilaf:

Se spala si se portioneaza puiul, apoi se condimenteaza cu sare si piper.



Intr-o tava se pune putin ulei si apa si se aseaza bucatile de carne, dupa care se baga in cuptorul preincalzit.



Se tine la foc mediu, iar cand devine rumen deasupra, se intoarce pe partea cealalta.



Se stropeste din cand in cand pe deasupra, cu zeama din tava.



Este gata cand s-a rumenit pe ambele parti.



Pentru pilaf, se curata ceapa, se spala si se toaca, iar morcovul se taie felii (rondele) subtiri.



Intr-un tuci se pune uleiul la incins si se adauga legumele si sare dupa gust.



Cand acestea s-au calit si ceapa devine sticloasa, se pune orezul mestecand bine, apoi se adauga apa.



Se fierbe la foc mic mestecand din cand in cand, pana ce apa scade si bobul de orez se umfla.



La final se presara patrunjel tocat.


Merge tare bine cu o salata de varza si marar.


Daca ti-a placut reteta noastra "Pui la tava cu pilaf" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

diaconta 1

25.05.2013, 22:08

o mancare care-mi place atat de mult

Rocsi 1

25.05.2013, 22:16

Pe placul meu ai gatit

Lorra 1

25.05.2013, 22:49

Dia, Rocsi ma bucur ca va place

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4328 puncte

Mitinita

4091 puncte

Gherca Daniela

3906 puncte

Rocsi

3502 puncte

katty

3243 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert baclava de post
  • 29

    D

  • 30

    L

  • 01

    MA

  • 02

    MI

  • 03

    J

  • 04

    V

  • 05

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciocănele de pui cu legume la cuptor