Pui la tava cu pilaf

de Lorra in Pui, 25 Mai 2013 | 1579 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pentru pui :
  • 1 pui intreg
  • sare
  • piper
  • ulei
  • putina apa
  • pentru pilaf:
  • 250 gr. orez cu bobul lung
  • 1 - 1/2 l. apa
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • sare
  • patrunjel
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui la tava cu pilaf:

Se spala si se portioneaza puiul, apoi se condimenteaza cu sare si piper.



Intr-o tava se pune putin ulei si apa si se aseaza bucatile de carne, dupa care se baga in cuptorul preincalzit.



Se tine la foc mediu, iar cand devine rumen deasupra, se intoarce pe partea cealalta.



Se stropeste din cand in cand pe deasupra, cu zeama din tava.



Este gata cand s-a rumenit pe ambele parti.



Pentru pilaf, se curata ceapa, se spala si se toaca, iar morcovul se taie felii (rondele) subtiri.



Intr-un tuci se pune uleiul la incins si se adauga legumele si sare dupa gust.



Cand acestea s-au calit si ceapa devine sticloasa, se pune orezul mestecand bine, apoi se adauga apa.



Se fierbe la foc mic mestecand din cand in cand, pana ce apa scade si bobul de orez se umfla.



La final se presara patrunjel tocat.


Merge tare bine cu o salata de varza si marar.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui la tava cu pilaf" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

diaconta 1

25.05.2013, 22:08

o mancare care-mi place atat de mult

Rocsi 1

25.05.2013, 22:16

Pe placul meu ai gatit

Lorra 1

25.05.2013, 22:49

Dia, Rocsi ma bucur ca va place

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

10630 puncte

Valclaudia

7220 puncte

Constelatialeu

6780 puncte

Bya Ralu

6210 puncte

mirela0911

5240 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!