Pui la tava cu pilaf

de Lorra in Pui, 25 Mai 2013 | 1648 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pentru pui :
  • 1 pui intreg
  • sare
  • piper
  • ulei
  • putina apa
  • pentru pilaf:
  • 250 gr. orez cu bobul lung
  • 1 - 1/2 l. apa
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • sare
  • patrunjel
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui la tava cu pilaf:

Se spala si se portioneaza puiul, apoi se condimenteaza cu sare si piper.



Intr-o tava se pune putin ulei si apa si se aseaza bucatile de carne, dupa care se baga in cuptorul preincalzit.



Se tine la foc mediu, iar cand devine rumen deasupra, se intoarce pe partea cealalta.



Se stropeste din cand in cand pe deasupra, cu zeama din tava.



Este gata cand s-a rumenit pe ambele parti.



Pentru pilaf, se curata ceapa, se spala si se toaca, iar morcovul se taie felii (rondele) subtiri.



Intr-un tuci se pune uleiul la incins si se adauga legumele si sare dupa gust.



Cand acestea s-au calit si ceapa devine sticloasa, se pune orezul mestecand bine, apoi se adauga apa.



Se fierbe la foc mic mestecand din cand in cand, pana ce apa scade si bobul de orez se umfla.



La final se presara patrunjel tocat.


Merge tare bine cu o salata de varza si marar.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui la tava cu pilaf" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

diaconta 1

25.05.2013, 22:08

o mancare care-mi place atat de mult

Rocsi 1

25.05.2013, 22:16

Pe placul meu ai gatit

Lorra 1

25.05.2013, 22:49

Dia, Rocsi ma bucur ca va place

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pui cu smantana si cascaval la cuptor